• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208
 
Rethymno, joka sijaitsee Kreetan saaren pohjoisrannikolla, on yksi Kreetan vanhimmista kaupungeista. Sen historiallinen keskusta on nähnyt eri aikakausia ja yhdistyy kilometrien mittaiseen hiekkarantaan, mikä tekee siitä houkuttelevan sekä rantalomailijoille että historiannälkäisille matkailijoille. Tasokkaat ravintolat ja hyvä ostostarjonta viimeistelevät Rethymnonin aseman yhtenä Kreetan viihtyisimmistä kohteista.

 

Kaupungin sydän on kartalla selkeästi erottuva niemi, jossa vanhakaupunki sijaitsee. Rethymnon vanhakaupunki rakennettiin pääosin uudelleen Venetsian valtakauden aikana 1600-luvun alussa, ottomaanien hyökkäysten ja tulvan jälkeen. Venetsian perintö on vahvasti näkyvillä vanhankaupungin arkkitehtuurissa, ja monia sen rakennuksista ja monumenteista rakennettiin tänä aikana.


Neratze-moskeija on yksi mielenkiintoinen nähtävyys, joka muistuttaa ottomaanien ajasta Venetsian valtakauden jälkeen. Alun perin se rakennettiin kirkoksi 1600-luvun alussa, mutta myöhemmin ottomaanit muuttivat sen moskeijaksi. Moskeija palveli muslimiyhteisön rukouspaikkana useiden vuosisatojen ajan. Neratze-moskeijaa pidetään arkkitehtonisena mestariteoksena, ja sen ulkopuolella näkyy selkeästi venetsialainen ja ottomaaninen vaikutus. Moskeijan sisätiloissa on kauniita kaiverruksia ja koristeluja, jotka kertovat sen historiasta ja uskonnollisesta merkityksestä alueella. Nykyään Neratze-moskeija toimii museona, jossa voi oppia lisää alueen historiasta ja kulttuurista.


Toinen ehdottomasti vierailun arvoinen kohde niille, jotka haluavat oppia lisää Kreetan menneisyydestä, on Fortezza-linnoitus. Tämä linnoitus rakennettiin venetsialaisten toimesta 1500-luvulla, ja sen tarkoituksena oli suojata kaupunkia merirosvoilta. Fortezza edustaa venetsialaista arkkitehtuuria ja oli aikanaan yksi saaren tärkeimmistä puolustusrakennelmista. Linnoituksen muurien sisällä on useita historiallisia rakennuksia, kuten kirkkoja ja arkeologisia kohteita. Fortezza tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan ja on loistava paikka tutustua Kreetan menneisyyteen.


Agia Irinin kirkko on merkittävä historiallinen ja uskonnollinen rakennus. Tämä kaunis kirkko on omistettu Pyhälle Iirinille, joka oli Rethymnonin alueen suojeluspyhimys. Kirkon rakentaminen alkoi venetsialaisen valtakauden aikana, mutta se valmistui lopulta ottomaanien hallintokaudella. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä länsimaista ja itämaista arkkitehtuuria tekee Agia Irinin kirkosta erityisen mielenkiintoisen.Koko perheelle viihdettä tarjoaa "Cretaquarium Thalassocosmos" eli Kreetan Akvaario. Akvaario sijaitsee noin 13 kilometrin päässä

Rethymnon vanhakaupunki on ihanteellinen paikka päiväkävelyyn. Sen viehättävät kujat, värikkäät rakennukset ja monipuoliset kaupat houkuttelevat tutkimaan aluetta. Kapeilta kujilta löydät myös perinteisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia vaikkapa frappesta, kreikkalaisesta jääkahvista. Frappe on erityisen suosittu kesäkuumalla ja tarjoaa raikkaan vaihtoehdon perinteiselle kuumalle kahville.


Rethymnon kaupungista, lähellä Heraklioniin johtavaa tietä. Akvaario on yksi Välimeren suurimmista, ja se esittelee monenlaisia mereneläviä, jotka asuvat Välimeren alueella. Akvaariossa on yli 60 allasta, joissa voi nähdä monia erilaisia kaloja, merieläimiä ja kasveja.


Rannat


Rethymnon kaupungin ranta on yksi alueen suosituimmista ja vilkkaimmista rannoista, ja se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia auringonottoon, uintiin ja rentoutumiseen. Tämä noin 12 kilometriä pitkä hiekkaranta ulottuu kaupungin keskustasta sekä itään että länteen. Ranta on jaettu useisiin alueisiin, joista osa on järjestetty ranta-alueiksi, joilla on aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavissa, ja osa vapaampia alueita, joilla voit levittää oman pyyhkeesi ja nauttia aurinkoisesta päivästä. Ranta on lapsiystävällinen, ja sen hiekka on pehmeää ja mukavaa. Rannalla on myös useita rantabaareja ja kahviloita, joissa voit nauttia virkistäviä juomia ja pientä purtavaa auringonoton lomassa. Lisäksi rantakadun varrella on monia ravintoloita ja kauppoja, joten kaupungin rannalla vietetty päivä voi tarjota paljon muutakin kuin pelkkää aurinkoa ja uimista.


Ostokset


Rethymnon tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet, ja kaupungin vanhakaupunki on erityisen suosittu ostosalue. Täällä voit löytää paikallisia käsityötuotteita, matkamuistoja, vaatteita, koruja ja paljon muuta. Jos etsit perustarvikkeita, Rethymnossa on useita marketteja ja tavarataloja, kuten Lidl, Carrefour ja My Market, jotka tarjoavat laajan valikoiman tuotteita kohtuullisilla hinnoilla.

 

Ravintolat ja viihde


Rethymnosta löydät ravintolat jokaiseen makuun. Vanhastakaupungista löydät perinteisen Avli:n, joka tarjoaa laadukkaita paikallisia ruokia modernilla twistillä tai Pagona's Place:n, perheyritys, joka tarjoaa herkullista kreikkalaista ruokaa ja ystävällistä palvelua.

Rethymnossa on useita baareja ja klubeja, joissa voit nauttia live musiikista ja hauskasta yöelämästä. Baareja ja klubeja löytyy erityisesti kaupungin keskustasta ja rantakadulta. Kun lähdet tutkimaan Rethymnon yöelämää, näistä on hyvä aloittaa : Piccadilly Cocktail Bar vanhassakaupungissa tarjoaa laajan valikoiman herkullisia cocktaileja. Tunnelma on viihtyisä ja rento.

Veneto Cocktail Bar sijaitsee Fortezza-linnoituksen vieressä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Baarissa on laaja valikoima cocktaileja ja viinejä. Baja Beach Club sijaitsee rantakadulla ja tarjoaa rentoa rantatunnelmaa ja hyvää musiikkia.

 

Tietoa Kreetasta:
Lentoaika: 
Arvioitu lentoaika Helsingistä: 4 tuntia
Lentokenttäkuljetus:
 Hanian lentokentältä odottaa noin 40 minuutin ajomatka suosituimpiin lomakohteisiin Hanian kaupungin länsipuolella (Hania lentokenttä-Hania n. 14km-Rethymno n.70km) Heraklion-Hania lentoasema n. 147km/2.5 tuntia
Aikaero:
 0 tunti
Puhelut
: +30 ja kreikkalainen puhelinnumero. Jos haluat soittaa Suomeen, +358 ja puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).
Rokotukset: 
Rokotuksia ei vaadita. Tarvittaessa ota yhteyttä lääkäriisi.
Asukkaat:
 Kreetalla on noin 650 000 vakituista asukasta. Hanian kaupungissa on noin 150 000 asukasta. Kesällä, sisältäen turistit, Kreetalla on jopa miljoona ihmistä.
Hintataso
: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 23€ / henkilö. Olut maksaa noin 3.5€, savukkeet n. 5€.
Rannat:
 Suurimmalla osalla hotelleista on oma ranta. Yleiset rannat ovat hyvätasoisia.
Yöelämä:
 Diskot, klubit ja baarit suurimmissa lomakaupungeissa.
Aktiviteetit
: Ranta-aktiviteetit, vesiurheilu, sukellus, snorklaus, tennis, jalkapallo, vaellus.
Raha: Kreetan valuutta on Euro. Luottokorttimaksu hyväksytään useimmissa kaupoissa ja kaikissa hotelleissa, kun taas pankkiautomaatit (ATM) hyväksyvät yleisimpiä kortteja.


Juhlapäivät 2024:

Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta

Loppiainen: 6. tammikuuta

Kansallispäivä: 25. maaliskuuta

Pitkäperjantai: 3.toukokuuta

Pääsiäinen: 5-6. toukokuuta

Vappu: 1. toukokuuta

Helluntai: 23. kesäkuuta

Siunatun Neitsyt Marian taivaaseen astumispäivä: 15. elokuuta

‘’Ei-päivä’’ 28: lokakuuta

Joulu: 25.-26 joulukuutaSää:Tammi

Helmi

Maalis

Huhti

Touko

Kesä

15°c

16°c

17°c

20°c

24°c

27°c

Heinä

Elo

Syys

Loka

Marras

Joulu

29°c

29°c

26°c

23°c

20°c

17°c