• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208
   
Antalya on Turkin Rivieran luonnollinen keskus. Ilmasto on leuto ja elämä rentoa. Antalyassa on noin 300 päivää auringonpaistetta vuodessa-täydellinen paikka nauttia lomasta. Kaikki on ulottuvillasi-ostokset, historialliset nähtävyydet, retkimahdollisuudet ja turkoosinsininen meri.

Rannat ja vesipuistot
Antalya tarjoaa kolme ihanaa rantaa, Mermerli, Konyaalti ja Lara Beach. Mermerli (kiviranta) on Antalyan vanhankaupungin keskustassa, satama-alueella. Antalyan länsipuolelta löydät Konyaalti rannan (sora)-ranta on noin 13 km pitkä ja näkymä Taurusvuorille on mitä parhain. Ranta on täynnä elämää ja mahdollisuuksia mukavaan rantapäivään. Ihanassa rantapuistossa on vesipuisto, pienet ostos- ja vesiurheilumahdollisuudet ja viihtyisät rantabaarit.  Lara Beach on yksi Turkin pisimmistä hiekkarannoista -noin 15 km joista 2 km yleisessä käytössä ja loput hotellien rantoina. Rannalla pidetään vuosittain Hiekkalinna kilpailu. Lue lisää Antalyan rannoista

Ostokset
Antalyan suurin ostoskatu on nimeltään Güllük Boulevard-täältä löydät kaiken, josta olet aina haaveillut. Tarjolla on paikallista tuotantoa ja kansainvälisiä merkkituotteita. Jos olet himoshoppaaja, on Antalya juuri sinua varten. Antalyasta löytyy myös monia suuria ostoskeskuksia kuten Terracity, Mall of Antalya ja MarkAntalya.  Vanhankaupungin (Kaleici) viihtyisillä kujilla on pikku butiikkeja, jotka myyvät matkamuistoja, kultaa ja hopeaa-paikka on loistava omatoimiretkelle. Jos mielit aidolle turkkilaiselle bazaarille, suosittelemme Laran lauantaimarkkinoita (Lara Cumartesi pazar). Tänne pääset Antalyan keskustasta helposti paikallisbussilla.

Ravintolat ja viihde
Parhaaseen turkkilaiseen tyyliin tarjoaa Antalya loputtoman valikoiman viihtyisiä baareja ja ravintoloita jokaiseen budjettiin. Tarjonta on monipuolista piditpä sitten turkkilaisen keittiön antimista vai syötkö mieluummin kansainvälisesti. 
Kahvi- tai teehetki vanhassa kaupungissa on ehdoton- kaupungin kapeiden kujien ilmapiiri on melkein maaginen ja tunnet menneiden aikojen kuiskauksen. Kun haluat juhlia illalla,  sinun kannattaa suunnistaa satama-alueelle. Täältä löytyy suurin osa Antalyan baareista ja diskoista, mm. Antalyan alueen suurin ulkoilma disko.  Antalyassa ja sen ympäristössä järjestetään konsertteja ja esityksiä varsinkin kesäisin-tunnetuimpia näistä lienee "Fire of Anatolia". Ikimuistoisen tanssi-shown voit kokea historiallisissa puitteissa Aspendoksen amfiteatterissa.
Katso tarjoukset Antalyaan

Tietoa Antalyasta
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.
Kuljetus: Antalyan lentokentältä Antalyan ensimmäiseen hotelliin kestää noin 20 min. (n. 6km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.
Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika  (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.
Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
Väkiluku: Antalyassa asuu noin 2.4 miljoonaa asukasta.
Ravintolahinnat: 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 20€ per henkilö. Olut maksaa noin 4€.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Mermerli, Lara ja Konyaalti.
Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.
Aktiviteetit: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne.
Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.
 
Juhlapäivät 2024
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 28.-29. lokakuuta.
 
Ramadan: 11.3.24 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 10.4.24. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 10.-12.4.24. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 16.-19.6.2024 
 
 
Sää:

Tammi

Helmi

Maalis

Huhti

Touko

Kesä

16°c

14°c

16°c

22°c

25°c

28°c

Heinä

Elo

Syys

Loka

Marras

Joulu

33°c

33°c

29°c

26°c

22°c

18°c