• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208


Kato Stalos-viehättävä kylä 7km Haniasta länteen, yhdistää  perinteisen kreikkalaisen charmin ja modernit mukavuudet. Kato Stalos on tunnettu upeista hiekkarannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Rantaelämää etsivät matkailijat voivat nauttia rentouttavista päivistä auringon alla, rakentaa hiekkalinnoja lasten kanssa rannan pehmeälle hiekalle tai tutustua vedenalaiseen maailmaan snorklaten tai purjehtien. Rauhallinen ympäristö tekee Kato Stalosista ihanteellisen paikan niin  perheille kuin pariskunnille.


Vaellus- ja retkeilymahdollisuudet ovat loputtomat Kato Stalosin ympäröivissä maisemissa. Lähellä sijaitsevat vuoristot tarjoavat upeita näkymiä ja mahdollisuuden tutustua Kreetan luonnon monimuotoisuuteen. 


Historian ystävät voivat vierailla Hanian tunnelmallisessa vanhassakaupungissa, noin 7km Kato Staloksesta,ja monissa muissa antiikin ajan kohteissa, jotka kertovat Kreetan rikkaasta menneisyydestä. Vierailu Pano Staloksen kylässä on hyvä päiväretken kohde- Pano Stalos on viehättävä perinteinen kylä, joka sijaitsee kukkuloilla, ja sinne voit kävellä; matka Kato Staloksesta on lyhyt, ja voit nauttia upeista maisemista matkan varrella.


Jos lomailet lasten kanssa, naapurikaupungin Agia Marinan leikkipaikka on ilmeinen. Täällä lapset voivat pitää hauskaa mm. pomppulinnassa ja ajelemalla sähköautoilla,ja minigolfkenttä viihdyttäää koko perhettä. Jos haluat vierailla suuremmalla "leikkipaikalla", vesipuisto Limnoupolis on vain taksimatkan päässä.


Ranta


Kato Stalosin upea hiekkaranta ulottuu aina Agia Marinaan asti. Ranta on matala, mikä tekee siitä täydellisen paikan lapsiperheille. Kirkas ja puhdas vesi sekä hyvät palvelut ovat ansainneet rannalle EU:n Sinisen lipun. Rannalla voit myös kokeilla erilaisia ​​vesilajeja, kuten vesiskootteria, banaaniveneitä sekä rauhallisempia melontakajakkeja ja vesipyöriä.


Ostokset


Kato Stalosin keskustasta, joka keskittyy pääasiassa päätielle ja rannalle, löydät turistikauppoja, supermarketteja ja ravintoloita. Jos haluat laajempaa ostosvalikoimaa, suosittelemme vierailua Haniassa, noin 7km:n päässä Kato Staloksesta.


Ravintolat ja viihde


Kato Stalossissa ei ole erityisen vilkasta yöelämää verrattuna lähellä sijaitseviin suurempiin lomakohteisiin, kuten Hanian kaupunkiin. Kato Stalos on enemmän perhelomakohteena tunnettu alue, jossa painotetaan rentoutumista ja rauhallista ilmapiiriä.

Voit kuitenkin kuitenkin nauttia juomista ja hyvistä aterioista esimerkiksi Esperides All Day Bar:issa. Baari tarjoaa monipuolisen valikoiman virkistäviä cocktaileja, laadukkaita viinejä ja raikkaita oluita. Lisäksi Esperides on tunnettu rentouttavasta ilmapiiristään ja ystävällisestä palvelustaan. Nimensä mukaisesti Esperides All Day Bar on avoinna päivän ympäri, joten se sopii niin aamiaiselle, lounaalle kuin illanviettoonkin. Baarissa voi nauttia myös välipaloja ja kevyitä aterioita, ja se tarjoaa usein myös elävää musiikkia tai muuta viihdettä.

Jos haluat syödä kreikkalaisittain, vieraile Krinos ravintolassa. Ravintola on tunnettu laadukkaasta kreikkalaisesta ruoastaan ja vieraanvaraisesta ilmapiiristään. Krinos tarjoaa monipuolisen valikoiman perinteisiä kreikkalaisia ​​ruokia, kuten moussakaa, souvlakia, tzatzikia ja saganakia.

Koko perheen ateriat valmistaa Fast Food Friendly. Tämä paikka tunnetaan erityisesti herkullisista gyros pitaleivistään, jotka valmistetaan joko sian- tai kananlihasta. Kaikessa ruoanlaitossa käytetään extra virgin -kreetalaista oliiviöljyä ja vain tuoreita kreetalaisia raaka-aineita.

 

Tietoa Kato Stalossta:

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsingistä: 4 tuntia
Lentokenttäkuljetus: Hanian lentokentältä odottaa noin 40 minuutin ajomatka suosituimpiin lomakohteisiin Hanian kaupungin länsipuolella (Hania lentokenttä-Hania n. 14km-Rethymno n.70km). Hania lentoasema-Kato Stalos n. 25km/40 min.
Aikaero: 0 tunti
Puhelut: +30 ja kreikkalainen puhelinnumero. Jos haluat soittaa Suomeen, +358 ja puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).
Rokotukset: Rokotuksia ei vaadita. Tarvittaessa ota yhteyttä lääkäriisi.
Asukkaat: Kreetalla on noin 650 000 vakituista asukasta. Hanian kaupungissa on noin 150 000 asukasta. Kesällä, sisältäen turistit, Kreetalla on jopa miljoona ihmistä.
Hintataso: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 23€ / henkilö. Olut maksaa noin 3.5€, savukkeet n. 5€.
Rannat: Suurimmalla osalla hotelleista on oma ranta. Yleiset rannat ovat hyvätasoisia.
Yöelämä: Diskot, klubit ja baarit suurimmissa lomakaupungeissa.
Aktiviteetit: Ranta-aktiviteetit, vesiurheilu, sukellus, snorklaus, tennis, jalkapallo, vaellus.
Raha: Kreetan valuutta on Euro. Luottokorttimaksu hyväksytään useimmissa kaupoissa ja kaikissa hotelleissa, kun taas pankkiautomaatit (ATM) hyväksyvät yleisimpiä kortteja.

 

Juhlapäivät 2024

Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta

Loppiainen: 6. tammikuuta

Kansallispäivä: 25. maaliskuuta

Pitkäperjantai: 3.toukokuuta

Pääsiäinen: 5-6. toukokuuta

Vappu: 1. toukokuuta

Helluntai: 23. kesäkuuta

Siunatun Neitsyt Marian taivaaseen astumispäivä: 15. elokuuta

‘’Ei-päivä’’ 28: lokakuuta

Joulu: 25.-26 joulukuuta


Sää:

Tammi

Helmi

Maalis

Huhti

Touko

Kesä

15°c

16°c

17°c

20°c

24°c

27°c

Heinä

Elo

Syys

Loka

Marras

Joulu

29°c

29°c

26°c

23°c

20°c

17°cTämän tekstin kirjoittivat yhteistyössä Fredrik Kinnunen ja Kirsi Baran. Molemmat ovat työskennelleet Mixx Travelillä vuodesta 2020.