• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208


Özdere on nappivalinta nautiskelijoille. Viehättävä pikkukaupunki, joka sijaitsee noin 50 minuutin ajomatkan päässä Izmirin lentokentältä. Özdere on uudempi kohde, joka kantaa edelleen aitoa tunnelmaa kodikkaineen pikkukaduineen kantakaupungissa. Täällä asuu n. 13 000 asukasta (kesällä n. 100 000).


Yövy jossain lomakohteistamme, mahdollisesti vuokraa auto ja ajele ympäri kaunista maaseutua, tai vieraile entisessä roomalaisen provinssin pääkaupungissa Efesoksessa, joka sijaitsee vain n. 30 km Özderestä. Jos haluat vierailla eloisassa Kusadasin lomakylässä, se on vain 35 km:n päässä Özderestä. Sinne pääsee helposti taksilla tai paikallisbussilla (Dolmus), joka kulkee koko päivän.

 

Rannat

Özderen ranta on suosittu ranta, joka on noin 1,8km pitkä ja noin 20 metriä leveä. Lisäksi koko rantaviiva ennen ja jälkeen kaupunkia on noin 40 km. Kaikkialla tällä alueella on herkullisia rantoja pienten lahtien äärellä. Useat rannoista ovat "sinilippu"-rantoja

 

Ravintolat ja baarit

Kaupungin pienestä koosta huolimatta täällä on oikein hyvä valikoima baareja ja ravintoloita. Se tarjoilee sekä paikallisia erikoisuuksia että kansainvälisiä ruokia. Özderen yöelämä on suhteellisen hiljaista, mutta kuitenkin hyvät mahdollisuudet nauttia drinkki yhdessä keskustan pubeista tai baareista.

 

Ostokset

Kaikki Özderen ostokset keskittyvät kaupungin ostoskaduille. Siellä on useita kenkä- ja vaateliikkeitä sekä matkamuistomyymälöitä. Kerran viikossa järjestetään paikalliset markkinat, jotka ovat yksi niistä kokemuksista, joita ei kannata jättää väliin. Täällä on paljon myyntikojuja, joista myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Osa markkinoista on hedelmä- ja vihannestori.

 

 

Tietoa Özderestä:
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsingistä noin 4h.
Kuljetus: Izmirin lentokentältä Özderen ensimmäiseen hotelliin kestää noin 50 minuuttia (Izmir lentokenttä-Özdere n. 50km). Kuljetus tapahtuu paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta.
Aikaero: Suomen aika +0 tunti (kesäaika), +1 tunti (talviaika)
Maatunnus: Soita +90 ja sitten puhelinnumero. Soita Suomeen näppäilemällä +358 ja puhelinnumero. (Muista aina poistaa ensimmäinen nolla puhelinnumerostasi)
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai rokotuskeskukseen.
Asukkaat: Özderessä on n. 13 000 asukasta.
Ravintolahinnat : 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 20 Euro per henkilö. Olut maksaa noin 4 euro.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Özderen ranta on leveä ja rauhallinen. Yhdessä naapurikaupunkien kanssa rannikko on yhteensä yli 40 km pitkä, ja siellä on erilaisia ​​uintimahdollisuuksia. Täältä löydät sekä ravintoloita että mahdollisuuden harrastaa erilaisia ​​vesiurheilulajeja.
Yöelämä: Özdere ei ole tunnettu vilkkaimmasta yöelämästä. Siellä on kuitenkin kourallinen baareja ja pubeja.
Harrastukset: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, tennis, jalkapallo.
Rahat: Luottokorttimaksut hyväksytään rajoitetusti, pankkiautomaatit hyväksyvät yleisimmät kortit.Vaihda käteistä vain pankissa tai hyväksytyissä valuutanvaihtopisteissä.

Juhlapäivät 2024
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 28.-29. lokakuuta.
 
Ramadan: 11.3.24 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 10.4.24. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 10.-12.4.24. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 16.-19.6.2024 

 

Sää:


TammiHelmiMaalisHuhtiToukoKesä
16°c14°c16°c21°c25°c28°c
Heinä EloSyysLokaMarrasJoulu
30°c33°c30°c24°c22°c18°c