• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208


Tämä viehättävä kaupunki on yksi Turkin ensimmäisistä lomakohteista, ja se on houkutellut miljoonia matkailijoita viime vuosikymmeninä. Tästä kaupungista löytyy mm historiallinen raunioitunut Artemiin temppeli, joka oli yksi antiikinajan seitsemästä ihmeestä. Vilkkaalla kaupunkielämällään Kusadasi on kokemus kaikenikäisille.
Kusadasi on vauhdikas lomakeskus, joka sijaitsee Turkin länsirannikolla. Täältä löydät moderneja ostoskeskuksia, toreja, historiaa ja mukavia rantoja. Keskustassa on viehättäviä mukulakivikatuja, joilta löytyy kauppoja sekä paljon ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä korkeatasoista turkkilaista että kansainvälistä ruokaa. Iltaisin löydät kaupunkielämää alhaalta satamapromenadilta tai baarikadulta, jossa useimmat baarit ja yöelämä sijaitsevat.
 
Rannat ja vesipuistot
Kusadasissa on kolme kuuluisaa rantaa, joissa voit uida ja nauttia auringosta. Keskustassa sijaitseva satamaranta on sorahiekkainen, täältä löytyy aurinkotuoleja vuokrattavissa lisämaksusta. Longbeach, joka on paras ranta, sijaitsee noin 6 km keskustasta etelään. Hiekka täällä on sekoitettua soraa ja sopii erinomaisesti lapsiperheille. Muutaman kilometrin päässä keskustasta löydät Ladies Beachin, jossa on monia ravintoloita ja kauppoja sekä vesiurheilumahdollisuuksia. Paikalliset bussit kulkevat keskustasta useita kertoja tunnissa sekä Long Beachille että Ladies Beachille.
Jos kaipaat vauhdikasta päivää veden äärellä, vierailu Aqua Fantasyssa on pakollinen. Koet hauskan ja leikkisän päivän monien vesiaktiviteettien ja nopeiden liukumäkien kera. Aqua Fantasy sijaitsee Ephesus Beachin alueella lyhyen matkan päässä Kusadasista. Pääset tänne paikallisbussilla tai sovitulla matkalla etukäteen ostetulla lipulla ja kuljetuksella.
 
Ostokset
Kusadasi on paratiisi niille, jotka pitävät shoppailusta, markkinoista ja outlet-myymälöistä. Tiistaisin löydät Ladies Beachin vierestä tiistaimarkkinat, joilla myydään eniten hedelmiä ja vihanneksia. Keskiviikkoisin keskustan suuret markkinat avaavat myyntikojunsa ja täältä löydät vaatteita ja muita tekstiilitavaroita. Tori sijaitsee Dolmus-aseman oikealla puolella keskustassa. Joka lauantai Aqua Fantasyn vieressä on lauantaimarkkinat (Selcuk) täältä löydät edulliset hinnat ja pääset kokemaan aitoa turkkilaista ostoskulttuuria. Jos haluat mieluummin ostaa merkkituotteita edulliseen hintaan, sinun kannattaa mennä naapurikylään Sökeen, täältä löydät monia outlet-liikkeitä.
 
Ravintolat ja viihde
Kusadasi on täynnä ravintoloita ja baareja. Vierailu vanhassakaupungissa johonkin Genrationsin omistamista vanhoista ravintoloista on kokemus makuhermoille, ja voit tuntea ympärilläsi ajan takaisin ottomaanien aikoihin. Löydät myös vanhastakaupungista baarikadun, jossa on paljon baareja ja yökerhoja. Kävely pitkin satamakatuja ja nauttiminen kauniista merinäkymistä, sekä herkuttelu vaikkapa kala- tai äyriäisruokaravintolassa on oiva tapa viettää iltaa. Mitä tahansa päätätkin tehdä illalla, sinut verhoaa upea lomailmapiiri.
 
 
Tietoa Kusadasista:
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsingistä on noin 4 tuntia.
Kuljetus: Izmirin lentokentältä Kusadasin ensimmäiseen hotelliin kestää noin 1 tunti (Izmir lentokenttä-Kusadasi 70-90km tiestä riippuen). Kuljetus tapahtuu paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta.
Aikaero: Suomen aika +0 tunti (kesäaika), +1 tunti (talviaika)
Maatunnus: Jos soitat turkkiin, näppäile maatunnus +90 ja sitten puhelinnumero. Soita Suomeen näppäilemällä +358 ja puhelinnumero. (Muista aina poistaa ensimmäinen nolla puhelinnumerostasi)
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi)
Asukkaita: Kusadasissa on noin 75 000 asukasta, mikä nousee kesän aikana noin 200 000:een.
Ravintolahinnat : 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 20 Euro per henkilö. Olut maksaa noin 4 euro.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Kusadasissa on monia upeita rantoja, joista suosituimmat ovat Ladies Beach, Harbour Beach ja Long Beach. Runsas valikoima ravintoloita ja vesiurheilumahdollisuuksia.
Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.
Aktiviteetit: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne.
Raha: Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä rajoitetusti. Pankkiautomaatit ovat käytettävissä. Vaihda käteistä vain pankissa tai valtuutetussa valuutanvaihtopisteessä.
 
Juhlapäivät 2024
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 28.-29. lokakuuta.
 
Ramadan: 11.3.24 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 10.4.24. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 10.-12.4.24. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 16.-19.6.2024 
 
Sää:
Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 15°c