• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208


Istanbul on yksi maailman jännittävimmistä kaupungeista, idän ja lännen välissä sekä dramaattisen historian ja elävän nykypäivän välissä. Istanbul tarjoaa upeita kokemuksia, makuelämyksiä maailman jokaiselta tuulensuunnalta, upeita ostosmahdollisuuksia ja kaikkea muuta, mitä unelmien  kaupunkilomaan kuuluu. Kaupunki tarjoaa monia "aha" elämyksiä ja mahtavat taustat onnistuneille selfieille!

Suurin osa vierailijoista majoittuu enimmäkseen Istanbulin eurooppalaisessa osassa - Sultanahmetin alueella ja kaupungin nykyaikaisemmassa osassa Galata-sillan toisella puolella. Ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka täällä on  Istanbulin suuri bazaari - maailman suurin katettu bazaarialue, jossa on lähes 5000 kojua, ruokapaikkaa, kahvilaa ja paljon muuta. Lähellä on myös Egyptiläinen bazaari,joka houkuttelee jännittävillä tuoksuillaan, mausteillaan ja yrteillään. Sultanahmetissa sijaitsevat myös bysanttilainen hippodromi (ravirata), Hagia Sofia, Sininen moskeija 1600-luvulta, maanalainen vesijärjestelmä Yerebatan ja ennen kaikkea kuuluisa sulttaanipalatsi Topkapi.

Aja maailman pienimmällä metrolla Istiklal-ostoskadulle, syö illallinen Bosporinsalmea ihaillen, pidä tauko Lillen kahvilassa ja pelaa dominoa paikallisten kanssa, leikkauta hiuksesi ja ajata partasi paikallisella kampaajalla/parturilla, kylve turkkilaisessa saunassa ja aisti, kuinka kaupunki elää.

Ostokset

Istanbulista löydät kaiken, mistä olet haaveillut ja kaiken, jota et edes tiennyt olevan olemassa - silkkipaidoista Iznikin keramiikkaan, ylellisistä mekoista ja kengistä moderniin elektroniikkaan, mattoja ja laukkuja, antiikkia ja kaikkea siltä väliltä. Kauppoja ja suuria, moderneja ostoskeskuksia on silmänkantamattomiin.

Ravintolat ja viihde

Istanbulissa on kaikkea - nopeasta köfte- tai döner-kebabista kadun kulmassa luksusravintoloihin Michelin-tähdellä. Turkkilainen keittiö on yksi maailman parhoista ja tarkoittaa yleensä vastinetta rahalle, ja tämä pätee myös Istanbulissa . Istanbulissa on monia erinomaisia ​​kalaravintoloita ja tietenkin  paljon baareja, yökerhoja ja diskoja.

Tietoa Istanbulista
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 3.5 tuntia.
Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika  (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.
Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
Väkiluku:Istanbulissa asuu noin 15 miljoonaa asukasta.
Ravintolahinnat : 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 20 Euro per henkilö. Olut maksaa noin 4 euro.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Istanbulissa ei varsinaisesti ole rantoja, mutta vaihtoehtoja on sekä kaupungin etelä- että pohjoispuolella. Keskustaa lähin ranta on Göztepe. Yksi mahdollisuus on matkustaa lautalla Büyükadan saarelle. Matka kestää hieman yli tunnin, ja täällä löytyy montakin hyvää rantaa.
Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.
Aktiviteetit: Shoppaus, pitkät kävelylenkit (muista hyvät ja tarkoituksenmukaiset kengät !), purjehdusretket Bosporinsalmella, kulttuurielämykset.
Raha: Luottokorttimaksut hyväksytään rajoitetusti. Pankkiautomaateissa voi käyttää yleisimpiä luottokortteja. Vaihda käteistä vain pankissa tai hyväksytyissä valuutanvaihtopisteissä.
 

Juhlapäivät 2023

 

Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 

Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 

Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 

Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5

Demoratian ja kansan päivä: 15.7

Voitonpäivä: 30. elokuuta.

Tasavallanpäivä: 29. lokakuuta.

 

Ramadan: 23.3.23 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 21.4.23. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 21-23.4.23. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 

Kurban Bayram (Uhrijuhla): 28.6-1.7.23. 

 

Sää:

Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c