• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

Costa del Sol-Aurinkorannikko-sijaitsee Espanjan etelärannikolla Málagan kaupungista aina Gibraltarille asti. Tämä noin 150 kilometrin mittainen Välimeren rannikkoalue on osa Andalusiaa ja kuuluu Málagan maakuntaan. Costa del Sol on ansainnut paikkansa Espanjan suosituimpien matkailukohteiden joukossa, kiitos sen lumoavien hiekkarantojensa, lähes loputtoman auringonpaisteen ja kattavan valikoiman vapaa-ajan mahdollisuuksia.


Costa del Sol:in alueen ilmasto on epäilemättä yksi sen suurimmista houkuttimista, sillä yli 300 aurinkoista päivää vuodessa takaa ihanteelliset puitteet niin rentouttavaan lomaan kuin retkeilyynkin. Alueen monipuolisuus ulottuu kauniista luonnonmaisemista ja vuoristokylistä maailmanluokan golfkenttiin, lukuisiin vesiurheilumahdollisuuksiin ja vaellusreitteihin, jotka houkuttelevat ulkoilma-aktiviteettien ystäviä vuoden ympäri. Lisäksi Costa del Sol tarjoaa kulinaarisia elämyksiä, jotka heijastavat Andalusian rikasta ruokakulttuuria, tarjoten matkailijoille mahdollisuuden maistella perinteisiä espanjalaisia herkkuja ja paikallisia viinejä.


 Costa del Solin sydämessä, Malagassa, yhdistyvät historia, kulttuuri ja moderni elämäntapa saumattomasti, tarjoten kävijöille unohtumattomia kokemuksia historiallisista nähtävyyksistä ja museoista nykyaikaisiin ostoskeskuksiin ja vilkkaaseen yöelämään. Tutustumisen arvoisisia historiallisia nähtävyyksiä Malagassa ovat mm. 1300-luvulla rakennettu Alcazaba-linnake, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Välimerelle. Se on yksi Malagan tunnetuimmista historiallisista kohteista. Linnakkeelle on pieni pääsymaksu, ja se on avoinna ympäri vuoden. Málagan vaikuttava katedraali on yli 80 metriä korkea ja se kohoaa kaupungin ylle. Katedraalin arkkitehtuuri on sekoitus renessanssia, goottilaisuutta ja barokkia. Katedraali on avoinna kävijöille päivittäin, ja pääsylipun hinta vaihtelee sen mukaan, mitä osia katedraalista haluaa nähdä.


Taiteen ystäville suosittelemme vierailua Museo Picasso Malaga:ssa. Tämä taidegalleria keskittyy Picasson taiteeseen. Museossa on pysyvät näyttelyt sekä vaihtelevia näyttelyitä. Mielenkiintoinen päiväkävelykohde on Jardin Botánico Histórico La Concepción, kasvitieteellinen puutarha, jossa voit tutustua erilaisiin palmuihin ja trooppisiin kukkiin.


Muita retkikohteita Costa del Sol:illa ovat Acebuchal, joka tunnetaan myös nimellä El Acebuchal. Acebuchal sijaitsee Axarquiassa Málagan maakunnassa Etelä-Espanjassa, n. 70km Malagasta itään ja kuuluu Sierras de Tejeda, Almijara ja Alhama -luonnonpuistoon. Acebuchal on poikkeuksellisen kaunis kylä, joka sijaitsee vuoristossa ja tarjoaa rauhallisen pakopaikan niille, jotka etsivät hiljaisuutta tai mielenkiintoista päiväretkeä. Frigilianin valkoinen kylä, n. 71km Malagasta itään, tarjoaa upeat näkymät vuorille ja Välimerelle, ja sen kapeat kujat ovat täynnä historiaa ja kulttuuria. Frigiliana on useaan otteeseen valittu Espanjan kauneimmaksi ja parhaiten säilyneeksi kyläksi, joka houkuttelee taiteilijoita ja boheemeja kauniilla maisemillaan ja vanhalla maurilaisella kaupunginosallaan.


Costa del Sol on ihanteellinen lapsiperheille-täällä Välimeren aallot hurmaavat monet lapset, ja koko perhe voi viettää aikaa rantavesissä esimerkiksi suppilaudan tai polkuveneen kyydissä. Málagan ja Fuengirolan rannoilta löytyy suuria vesipomppulinnoja liukuineen ja temppuratoineen. Kesäkaudella vesipedoille on tarjolla myös useita vesipuistoja. Koko perhe viihtyy polskimassa Fuengirolan rajalla sijaitsevassa Aquamijasissa tai Torremolinosin Aqualandissa, jonka liukumäet innostavat isompiakin hurjapäitä. Vanhempien lasten ja teinien kanssa voi myös lähteä luonnon omaan vesihuvipuistoon eli kanoottiretkelle Nerjan luoliin ja vesiputousten alle. Tämä opastettu kanootti- ja snorklausretki tarjoaa unohtumattoman seikkailun.


 Jos haluatte nauttia Costa del Solin maisemista ja luonnosta, kannattaa suunnata Benalmádenan Calamorro-vuorelle. Koko perhe voi nousta lähes 800 metriä korkean vuoren laella Teleféricolla, eli kaapelihissillä. Tämä elämyksellinen matka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan.


Costa del Solin lukuisissa julkisissa puistoissa aika kuluu siivillä. Esimerkiksi Torremolinosissa sijaitsevassa Parque de la Bateríassa voi pyöriä karusellissa tai soudella veneellä tekojärvellä. Benalmádenan suuressa Parque de la Paloma -puistossa pikkuväkeä viihdyttävät useat leikkipaikat sekä lammissa elävät kilpikonnat ja pusikoissa rapistelevat jyrsijät.


Kaikki retkikohteet ovat vaivattomasti saavutettavissa joko vuokraamalla auto tai käyttämällä julkista liikennettä.


Rannat


Costa del Sol:in rannat tarjoavat aurinkoa, upeita maisemia ja Välimeren lämpöä:


Playa de Carvajal sijaitsee Fuengirolassa, ja on noin 1 200 metriä pitkä ja keskimäärin 20 metriä leveä. Ranta koostuu tummasta hiekasta, sorasta ja kivistä, eikä täällä ole paljon aaltoja. Ranta on hyvinhoidettu ja siisti useilla palveluilla, kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausmahdollisuus, rantabaareja ja ravintoloita sekä wc-tiloja. Lisäksi rannalla on esteettömiä kulkureittejä, mikä tekee siitä helposti saavutettavan kaikille vierailijoille.Värikkäät aurinkovarjot, jotka voi vuokrata, antavat iloisen ilmeen tälle rannalle.


Playa las Viborillas Benalmádenassa on upea hiekkaranta luonnonkauniissa ympäristössä. Rannalla ei yleensä ole tungosta, joten siellä voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja kauniista maisemista. Täältä löytyy myös muutamia palveluita, kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausmahdollisuus, rantabaari ja wc-tiloja. Ranta sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat paeta suurten turistialueiden vilinää ja nauttia luonnon rauhasta.


Playa de Cabopino on viehättävä hiekkaranta Cabopino sataman läheisyydessä. Ranta on suhteellisen pitkä ja leveä, tarjoten runsaasti tilaa aurinkoa ottoon ja rantaleikkeihin. Hiekka on pehmeää ja kultaisen väristä, ja vesi on yleensä rauhallista ja kirkasta, mikä tekee siitä ihanteellisen uimiseen ja snorklaukseen. Rannalla on useita palveluita, kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausmahdollisuus, rantabaareja ja ravintoloita sekä wc-tiloja. Playa de Cabopino on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja sopii erinomaisesti perheille.


Playa de la Calahonda on upea hiekkaranta, joka sijaitsee Nerjan kaupungissa. Tämä kaunis ranta tarjoaa vierailijoille upeita maisemia ja rauhallista tunnelmaa. Hiekka on kultaista ja vesi kirkasta ja turkoosinsinistä. Rannalla on muutamia rantabaareja, joista voi nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa.


Playa de Pedragalejo Malagassa on erityisen suosittu paikallisten keskuudessa, ja se tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen perinteistä kalastajakylän tunnelmaa ja modernia rantaelämää. Ranta on suhteellisen pieni ja rauhallinen, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen ja auringonottoon. Täältä löydät useita chiringuitoja eli rantabaareja, jotka tarjoavat tuoreita mereneläviä ja paikallisia herkkuja. Lisäksi Playa de Pedragalejo on suosittu paikka vesilajien harrastajille, kuten surffaajille ja suppailijoille, jotka nauttivat rannan sopivista olosuhteista. Ranta tarjoaa upeat näkymät Välimerelle ja Málagan kaupungin maisemalle, mikä tekee siitä suositun valokuvauspaikan.


Ostokset


Costa del Sol tarjoaa upeita ostosmahdollisuuksia, ja rannikon alueelta löytyy monia vaihtoehtoja antoisaan ostospäivään  Tässä muutamia suosituksia:


Plaza de la Constitución, Fuengirolan keskustan pieni ostosalue, tarjoaa monipuolisen valikoiman espanjalaisia ketjuliikkeitä kuten Zara, Bershka ja Stradivarius. Lisäksi alueella on monia viehättäviä putiikkeja, joista voi löytää ainutlaatuisia lomamuistoja ja trendikkäitä vaatteita.


Mikäli kaipaat laajempaa valikoimaa, suuntaa Miramar-kauppakeskukseen Malagassa. Täältä löydät kaiken tarvittavan elektroniikasta ja vaatteista ruokaan. Kauppakeskuksessa on myös elokuvateatteri ja lukuisia ravintoloita, joten viihdyt varmasti koko päivän. Malagan vanhankaupungin Calle Marqués de Larios on viehättävä ostoskatu  täynnä boutique-kauppoja ja perinteisiä espanjalaisia kauppoja. Kävelykadulla voit uppoutua paikalliseen tunnelmaan ja tehdä ainutlaatuisia löytöjä.


Malagassa on myös useita moderneja ostoskeskuksia, kuten Larios Centro ja Vialia Malaga, jotka tarjoavat laajan valikoiman kauppoja, ravintoloita ja viihdettä. Voit kätevästi yhdistää ostosreissun ja kaupunkikierroksen tutustumalla samalla Malagan nähtävyyksiin.


Plaza Mayor ostoskeskus sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Malagasta. Plaza Mayorilta löydät laajan valikoiman kauppoja, joista voit tehdä löytöjä, erityisesti urheilumerkkien outlet houkuttelee ostajia laadukkailla tuotteillaan.


Costa del Solilla voi löytää monenlaisia ​​tyypillisiä tuotteita, jotka heijastavat Andalusian alueen rikasta kulttuuria ja perinteitä. Nämä tuotteet ovat mainioita matkamuistoja. Kokosimme tähän muutaman vaihtoehdon. Flamenco on syvästi juurtunut Andalusian kulttuuriin, ja Costa del Solilla voi ostaa flamencokoristeisia esineitä, kuten viuhkoja, käsineitä, hameita ja muita asusteita.


Espanjalaiset mantillat ja huivit ovat myös suosittuja ostoksia. Ne voivat olla kauniisti kudottuja tai koristeltuja ja ovat ihania lahjoja tai muistoja Espanjasta. Andalusian alue on tunnettu myös viinistään, erityisesti makeista viineistä, kuten sherryistä ja Miguel-käärmeistä (Miguelitos). Miguelitos ovat pieniä leivoksia, jotka on täytetty kerma- tai suklaatäytteellä ja peitetty tomusokerilla.


Ravintolat ja viihdeCosta del Sol tarjoaa monipuolisen valikoiman ruokapaikkoja, jotka sopivat eri makuun ja budjettiin-kaikkea löytyy rantabaareista (chiringuitos) fine dining ravintoloihin, paikallisista herkuista ja tapaksista hienostuneisiin gourmetaterioihin. Nämä ravintolat ovat vierailun arvoisia kun lomailet Costa del Solilla:


El Pimpi on kuuluisa ravintola ja baari Malagan vanhassa kaupungissa, lähellä Alcazaba-linnoitusta ja Roomalaisen teatterin raunioita, mikä tekee siitä suositun kohteen sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille. El Pimpi tunnetaan erityisesti perinteisestä andalusialaisesta tunnelmastaan ja herkullisista paikallisista ruuista ja juomistaan. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman paikallisia herkkuja, kuten jamón ibérico (iberiankinkku), paella, tapakset ja tuoreet merenelävät. Lisäksi heillä on kattava viinivalikoima, joka sisältää niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin viinejä.


Restaurante Skina Marbellassa on saavuttanut Michelin-tähden, mikä tekee siitä yhden alueen tunnetuimmista fine dining -kohteista. Skina tunnetaan erityisesti innovatiivisesta keittiöstään, joka yhdistelee perinteisiä andalusialaisia makuja ja raaka-aineita moderneihin ruokalajeihin.


Fuengirolan Restaurante Santiago on tunnettu mukavasta tunnelmastaan ja autenttisesta espanjalaisesta ruoastaan. Ravintolan ruokalista tarjoaa laajan valikoiman tuoreita mereneläviä, kuten gambas (katkaravut), calamares (mustekalarenkaat) ja erilaisia kalalajeja, jotka valmistetaan herkullisiksi perinteisillä resepteillä.


Torremolininosista löydät El Gato Loungen, joka tarjoaa korkealaatuista ruokaa ja upeaa palvelua. Ravintolan tunnelma on rento ja tyylikäs, ja siellä on erittäin viihtyisä terassi, josta avautuu upeat näkymät Välimerelle. Ruokalistalta löytyy laaja valikoima sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia, ja erityisesti sen merenelävät ovat saaneet paljon kiitosta.


Costa del Solilla herkulliset perinneruuat heijastavat Andalusian alueen makuja ja kulttuuria. Tässä muutamia suosittuja perinneruokia, jotka varmasti maistuvat myös sinulle:


Pescaíto frito: Tämä on friteerattua kalaa, joka on suosittua rannikkokaupungeissa. Se voi sisältää esimerkiksi sardelleja, anjoviksia tai muita pieniä kaloja. Pescaíto frito tarjoillaan usein sitruunan ja aliolin kanssa.

Salmorejo: Kylmä tomaattikeitto, joka on peräisin Córdobasta. Salmorejo on paksumpi ja täyteläisempi kuin gazpacho. Se sisältää myös leipää, oliiviöljyä, valkosipulia ja kananmunaa.

Espetos: Nämä ovat grillattuja sardiineja, jotka on pujotettu tikkuun ja grillattu avotulella. Espetos ovat suosittuja rannikkoravintoloissa.

Rabo de toro: Häränhäntäpata, joka on haudutettu punaviinissä ja mausteissa. Se on täyteläinen ja murea ruoka, joka tarjoillaan yleensä perunoiden tai riisin kanssa.

Churros con chocolate: Makean ystäville suositellaan churroja, jotka ovat uppopaistettuja taikinapötköjä. Niitä dipataan paksuun suklaakastikkeeseen.

 

Costa del Solilla yöelämä kukoistaa, ja alueelta löytyy lukuisia baareja, yökerhoja ja klubeja, jotka tyydyttävät monenlaisia juhlioita. Esimerkiksi Puerto Banus Marbellassa on tunnettu ylellisestä yöelämästään, tarjoten runsaasti baareja, yökerhoja ja klubeja, jotka vetävät puoleensa sekä paikallisia asukkaita että kansainvälisiä vierailijoita. Funky Buddha Beach on yksi alueen tunnetuimmista rantaklubeista, joka tarjoaa upeita juhlia, hienostunutta tunnelmaa ja upeat merinäkymät. Seven on toinen suosittu yökerho, joka tarjoaa monipuolisen musiikkivalikoiman ja juhlia aina aamutunneille saakka.

 

Fuengirolassa rantakadun ja sataman alueella sijaitsevat monet suositut baarit ja yökerhot, jotka ovat erityisesti nuoremman yleisön suosiossa. Disco Olivia Valere tarjoaa hienostuneen ja ylellisen ilmapiirin, jossa vieraat voivat nauttia juomista ja tanssista myöhään yöhön saakka. Olivia Valere on suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja siellä järjestetään usein erityistapahtumia ja teemabileitä.


Torremolinoksessa Palladium Club on yksi tunnetuimmista yökerhoista, joka tarjoaa monipuolisen musiikkivalikoiman, DJ-esityksiä ja live-esiintyjiä. Klubi sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa vieraillensa mahdollisuuden juhlia ja tanssia aamutunneille saakka.


Benalmadenan Puerto Marina-alueella sijaitseva Tibu Nightclub on yksi Costa del Solin tunnetuimmista ja ylellisimmistä yökerhoista. Se tarjoaa moderneja tiloja, huippuluokan äänentoiston ja valaistuksen sekä laajan valikoiman musiikkia, joka varmistaa ikimuistoisen yöelämäkokemuksen.

 

 

Tietoa Costa del Sol:ista:

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Malaga: 4 tuntia 45 min.
Välimatkat: Malagan lentoasemalta: Malaga n. 12km/30min.-Marbella n. 51km/40 min.-Torremolinos n. 8km/15 min.-Fuengirola n. 23km/20 min.

Huom., välimatkat ovat suuntaa-antavia, ja voivat vaihdella liikeenteen ja vuorokauden ajan mukaan.

Aikaero: -1 tunti
Puhelut: +34 ja espanjalainen puhelinnumero. Jos haluat soittaa Suomeen, +358 ja puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).
Rokotukset: Rokotuksia ei vaadita. Tarvittaessa ota yhteyttä lääkäriisi.
Asukkaat: tarkkaa väkilukua ei ole saatavilla. Malaga n. 580 000-Marbella n. 140 000-Fuengirola 80 000

Hintataso: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 23€ / henkilö. Olut maksaa noin 4.5€, savukkeet n. 5€-6.5€.
Rannat: Hyvätasoiset hiekkarannat.
Yöelämä: Diskot, klubit ja baarit suurimmissa lomakaupungeissa.
Aktiviteetit: Ranta-aktiviteetit, vesiurheilu, sukellus, snorklaus, tennis, jalkapallo, vaellus.
Raha: Espanjan valuutta on Euro. Luottokorttimaksu hyväksytään useimmissa kaupoissa ja kaikissa hotelleissa, kun taas pankkiautomaatit (ATM) hyväksyvät yleisimpiä kortteja.


Juhlapäivät 2024:

Uudenvuodenpäivä (Año Nuevo): 1. tammikuuta
Pitkäperjantai (Viernes Santo): 29. maaliskuuta
Vappu (Día del Trabajo): 1. toukokuuta
Marian taivaaseenastumisen päivä (Asuncion de la Virgen): 15. elokuuta
Espanjan kansallispäivä (Fiesta Nacional de España): 12. lokakuuta
Pyhäinpäivä (Día de Todos los Santos): 1. marraskuuta
Perustuslainpäivä (Día de la Constitución): 6. joulukuuta
Joulupäivä (Día de Navidad): 25. joulukuutaSää:

Tammi

Helmi

Maalis

Huhti

Touko

Kesä

15°c

15°c

16°c

18°c

21°c

27°c

Heinä

Elo

Syys

Loka

Marras

Joulu

31°c

31°c

25°c

23°c

18°c

16°c