• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

  
     
Riippumatta siitä, unelmoitko rentouttavasta rantalomasta, pitkälle aamuun jatkuvasta yöelämästä tai loputtomista ostosmahdollisuuksista, Alanyasta löytyy jokaiselle jotain. Kuuluisa linnoitus, 250 metriä meren yläpuolella sijaitseva Alanya kale, jakaa kaupungin kahteen osaan, Kleopatra rantaan ja Itäiseen rantaan. Olet lähellä kaikkea, missä sitten majoitutkaan. Alanyan linnoitus toimii oivallisena maanmerkkinä suunnistitpa sitten kävelylle satamaan tai tutustumaan keskustan ostosmahdollisuuksiin.

Rannat ja vesipuistot
Alanyan linnoituksen länsipuolella on kolmen kilometrin pituinen, karkeahiekkainen Kleopatran ranta. Ranta on äkkisyvä, emmekä suosittele rantaa liikuntarajotteisille. Aurinkotuolien- ja varjojen käyttö on maksullista. Toisella puolella on kahdeksan kilometrin pituinen ja hieman matalampi itärannikko, ranta on suosittu vanhempien vierailijoiden ja lapsiperheiden keskuudessa. Huomioi, että ranta on kivikkoinen. Molemmilla rannoilla on paljon vesiurheilumahdollisuuksia, esimerkiksi vesihiihto, polkuveneet, varjoliito, sukellus ja vesihiihto.
Alanyan keskustasta löytyy  vesipuisto monipuolisine aktiviteetteineen kaiken ikäisille. Jos haluat nostattaa adrenaliinitasoasi, suosittelemme suurempaa WaterPlanet vesipuistoa hieman Alanyan ulkopuolella. Lue lisää Alanyan rannoista: Parhaat rannat Alanyassa

Ostokset
Turkki on shoppailijan paratiisi eikä Alanya ole poikkeus; täällä on laaja valikoima kaikkea mistä olet aina haaveillut. Löydät parhaat ostosmahdollisuudet sataman pienissä kaupoissa, Alanyan läpi kulkevalta pääkadulta tai ympäröiviltä, viikottaisilta markkinoilta. Löydät laukut, kengät, takit, turkikset ja vaatteet. Voit myös ostaa kultaa ja hopeaa, käsintehtyjä mattoja sekä mausteita ja teetä. Saat aurinko- ja silmälasit puoleen hintaan verrattuna Suomen hintoihin.
Tinkiminen on oleellinen osa turkkilaista kaupantekokulttuuria ja ostoksilla sinulla on mahtava tilaisuus harjoitella tätä taitoa. Alanyassa voit käydä kampaajalla, laitattaa kynnet, käydä vanhanaikaisessa parturoinnissa ja kokea aidon turkkilaisen saunan - hamamin. 

Ravintolat ja viihde
Kun nälkä yllättää aurinkoisen rantapäivän jälkeen, suuntaa askeleesi satamaan, josta löydät suuren valikoiman ravintoloita. Halusitpa maistella turkkilaisen keittön maukkaita antimia tai kaipaat eurooppalaista ruokaa, et tule pettymää. Nautit ilmapiiristä ja ystävällisestä, vieraanvaraisesta palvelusta. Yöelämä on vilkasta ja löydät uusia tuttavuuksia sekä paikallisten että muiden matkailijoiden parista. Valittavanasi on lukuisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja diskoja.
Retkitarjonta Alanyassa on monipuolista. Riippumatta siitä, pidatkö vauhdista ja seikkailusta, historiasta tai haaveiletko päivästä merellä maisemista ja kristallinkirkkaasta merestä nauttien, löydät oman suosikkiretkesi. Olet tervetullut varaamaan retkiä oppailtamme ja voit myös järjestää niitä omatoimisesti. Lisää tietoa retkistä: Retket Alanya

Suositut nähtävyydet
Kale
Alanyan sydämessä on ehkä kaikkien Alanyan ystävien tuntema Kale, eli Alanyan linnake.
1200-luvulla alkunsa saanut linnake sijaitsee kukkulan päällä ja on varsinkin iltaisin kaunis myös satamasta tai Kleopatra-rannalta katsoen.
Kukkulan maisemat sinun on pakko käydä lomasi aikana katsomassa! Varsinkin auringonlasku saa sinut varmasti sanattomaksi. Mikäli olet aamuihminen, saat hyvän alun päivääsi, kun lähdet kävelemään kukkulalle ennen auringonnousua ja pysähdyt matkan varrella katselemaan maisemia-näet kuinka nouseva aurinko valaisee koko Alanyan keskustan.
Pääset myös kukkulalle Kleopatra-rannan puolelta kondolihissillä (Teleferik). Linnakkeen ympäristöön on rakennettu erilaisia viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä bazaar-tyylisiä putiikkeja, joissa paikalliset myyvät tekstiilejä ja itsevalmistettuja vaatteita ja taidetta.
Kukkulalle pääset myös paikallisbussilla tai taksilla – kuitenkin kävellen pääset kokemaan kaiken mahdollisen mitä tällä nähtävyydellä on sinulle tarjottavana. Kannattaa myöskin käydä tutustumassa itse linnakkeeseen – tänne on sisäänpääsymaksu. Siksi suosittelemmekin, että teet päiväretken kukkulalle! Menet ylös kondolihissillä ja kävelet kukkulan ympäristössä ja tulet alas toiselta puolelta päästäksesi Alanyan satama-alueelle.

Punainen torni
Punainen torni sijaitsee aivan sataman toisessa päässä, kukkulan juurella. Punainen torni on rakennettu suojaamaan Alanyan muinaista satama-aluetta. Torni on valmistunut vuonna 1226 ja on huimat 33 metriä korkea. Tornin suojissa on pieni museo, jossa historiasta pitävien kannattaa käydä tutustumassa pientä sisäänpääsymaksua vastaan.

Satama-alue
Satamasta löydät Alanyan tunnetut merirosvolaivat, joita aivan varmasti perheen pienemmät tykkäisivät katsella pitkään. Varsinkin iltaisin satama-alue on lumoava-taustalla loistaa linnakkeen valot ja laivat ovat valaistuja. Jos haluat katsella linnaketta mereltä käsin, useat laivat tarjoavat risteilyjä-lyhyitä tai pidempiä, vaahtobileillä tai ilman. Tarjolla on niin All Inclusive risteilyjä kuin risteilyjä, joilla voi lisämaksusta ostaa juotavaa tai pientä purtavaa.
Satamakadulla voit myös ostaa Turkissa suosittuja maissintähkiä, joita valmistetaan kadulla. Satamasta myöskin lähtee Alanyan hop in hop off-bussi, joka kiertää Alanyaa- tämä on myöskin kiva kokemus kenelle tahansa matkustajalle!
 
Damlataş-luola
Kukkulan toisella puolella, Kleopatra-rannan puolella löytyy tippukiviluola-kiva retkikohde varsinkin helteillä, koska lämpötila täällä on aina noin 22 astetta. Jos siis haluat hieman viilentyä esimerkiksi rantapäivänä, kannattaa käydä vilkaisemassa luolaa, jossa ilmankosteus on noin 95%. Luolan ilmankosteus on hyvä varsinkin astmaatikoille ja hengitysoireista kärsiville. Luola löydettiin sattumalta vuonna 1948 ja tämä oli alku Alanyan turismille.Huomioithan, että luolaan pääsee pienestä sisäänpääsymaksusta.

Dim-çay
Luonnonnähtävyys ja täydellinen päiväretken kohde on Dim-joki. Joen varrella on useita piknik-ravintoloita jokaiseen makuun ja lähes jokaisesta piknik-ravintolasta pääsee uimaan kylmään jokiveteen. Mikäli lomailet Alanyassa keskikesällä, tämä kohde on ehdoton. Joki on hieman syrjemmässä vuoristossa Alanyan keskustasta, mutta pääset tänne helposti joko taksilla tai paikallisbussilla numerolla 10.

Dim-luola
Yleisölle avoin suuri tippukiviluola, joka ei ole kaukana Alanyan keskustasta, vain noin 12 kilometrin päässä! Luola on noin 400 metriä pitkä sekä korkein kohta on noin 230 metriä merenpinnan yläpuolella. Luola jakautuu kahteen eri suuntaan – luolan sisäänkäynniltä jos menet vasemmalle, avautuu noin 360 metriä pitkä kävelysilta, jonka lopusta löytyy pieni lampi. Oikealle käännyttäessä avautuu hieman vaatimattomampi onkalo. Kävelysilta on tehty suojaamaan tippukiviluolaa. Luolan ulkopuolella avautuu upeat maisemat Taurusvuoristoon ja ravintolassa voit nauttia turkkilaisesta teestä ja katsella unohtumattomia maisemia.

Sapadere-kanjoni
Toinen luonnonnähtävyys, joka sinun on koettava lomaillessasi Alanyassa on Sapadere-kanjoni! Kanjoni on noin 360 metriä pitkä ja veden ja jään uurtama railo on 400 metriä syvä. Kanjoni sijaitsee noin 41:n kilometrin päässä Alanyasta Taurusvuoristossa. Kanjoniin on rakennettu kävelysiltoja sekä uintimahdollisuuspaikkoja, eli mikäli haluat kokeilla uida kirkkaassa ja puhtaassa vedessä, kannattaa varata uima-asut mukaan! Kanjonin päässä on vesiputous, johon myöskin on rakennettu portaikko, että pääset uimaan vesiputouksen alle. Kanjoni sopii mahtavien lomakuvien ikuistamiseen. Paikka on erityisen kaunis keväällä ja kesällä tänne on kiva tulla viilentymään kaupungin paahtavasta auringosta. Kanjoniin on pieni sisäänpääsymaksu.
 
Arkeologinen museo/Kaupunginmuseo
Kondolihissin (Teleferik) ja Kleopatra-rannan lähettyvillä oleva museo on kuin tehty matkustajille, joita kiinnostaa myös lomakohteen historia. Kaupunginmuseosta löytyy paljon katseltavaa ja tutkittavaa Alanyan historiasta. Museosta löytyy useita eri aihealueita meriaiheisista löydöistä alkuperäisiin laatoituksiin kukkulan linnoituksesta. Museoon on pieni sisäänpääsymaksu.

Tietoa Alanyasta
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.
Kuljetus: Antalyan lentokentältä Alanyan ensimmäiseen hotelliin kestää noin 2 tuntia (Antalya lentokenttä-Alanya n. 130km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.
Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika  (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.
Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
Väkiluku: Alanyassa asuu noin 380 000 asukasta, joka kesällä nousee noin 600 000 asukkaaseen.
Ravintolahinnat : 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 22€ per henkilö. Olut maksaa noin 4€.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Alanyalla on useita hienoja ja kilometripituisia hiekkarantoja. Rantojen laatu vaihtelee hienorakeisesta hiekkarannasta kallioihin. Itärantaa suositellaan lapsiperheille, koska se on loivasti syvenevä.
Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.
Aktiviteetit: Vesipuisto, vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne
Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.
 
Juhlapäivät 2024
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 28.-29. lokakuuta.
 
Ramadan: 11.3.24 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 10.4.24. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 10.-12.4.24. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 16.-19.6.2024 

Sää:


Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
16°c 14°c 16°c 22°c 25°c 28°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
33°c 33°c 29°c 26°c 22°c 18°c