• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

  
  
Puolivälissä Antalyaa ja Alanyaa, Turkin etelärannikolla, sijaitsee idyllinen lomakohde Side. Ihanteellinen lomakohde, jos haluat yhdistää rantaloman ja historian. Alueelta löytyy monia antiikin aikaisia raunioita, tunnetuin lienee kaupungin symboli, Apollon temppeli.
Idyllinen Side on vierailun arvoinen. Täältä löydät menneiden aikakausien kulttuurilliset jäännökset, kapeita kujia ja aitoja kivitaloja joissa on kauppoja, ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Etelärannikon parhaimmat rannat ulottuvat Sidestä useita kilometrejä sekä itään että länteen. Suuret hotellit sijaitsevat kaupungin ulkopuolella mutta pääset keskustaan helposti esim. dolmuksella (minibussi).
 
Siden kävelykatu kulkee aina vanhasta kaupungista Kumköyhin, jossa on suurempia hotelleja. Rantakadulla on kivoja ravintoloita joissa voit nauttia illallisen ihaillen kaunista auringonlaskua. Etsitkö edullista matkaa Sideen? Katso ajankohtaiset tarjoukset täältä

Rannat
Sidessä on kaksi kaunista rantaa, itäinen ja läntinen. Itäisellä rannalla on kristallinkirkas uimavesi, tunnelma on rauhallinen. Täällä voit esimerkiksi viettää aikaa hyvän kirjan parissa. Länsirannalla, joka soveltuu lapsiperheille mataluutensa vuoksi, on enemmän elämää. Tarjolla on paljon aktiviteettejä ja voit vuokrata välineitä vesiurheiluun. Parhaat rannat Sidessä

Ostokset
Vanhankaupungin viehättävät kivitalot kätkevät sisälleen pieniä putiikkeja, joista löydät vaatteita, mausteita, kenkiä, silmälaseja, nahkaa, kultaa ja hopeaa, mutta muista tinkiä! Suuremmat valikoimat löydät Manavgatista (noin 7 km. Siden keskustasta) tai ostoskeskus Nova Mallista (5 km.)
 
Ravintolat ja yöelämä
Side on kaupunki, jossa on paljon nähtävää historiasta kiinnostuneille. Tutustu esimerkiksi vanhaan amfiteatteriin, johon mahtui 17 000 ihmistä tai hyvin säilyneeseen roomalaiseen kylpylään illan valaistuksessa.
Useimmat ravintolat sijaitsevat viehättävällä vanhankaupungin alueella.Täällä voit nauttia herkullisesta ateriasta rauhassa kaupungin vanhojen muurien ympäröimänä. Rantakadun varrelta löydät myös useita ravintoloita ja baareja joissa voit istua ja ihastella kaunista auringonlaskua.

Suositut nähtävyydet

Vanhakaupunki ja satama
Alueella on paljon kauniita pieniä käsityöliikkeitä, jossa paikalliset myyvät käsitöitä, vaatteita ja koriste-esineitä. Parhaiten pääset tutustumaan valikoimaan, kun kävelet vanhankaupungin pääkatua Liman caddesia, pitkin.
Vanhassakaupungissa on raunioiden päälle tehty lasilattioita muutamissa paikoissa – näiden päällä kävely tuo jo omanlaisensa jännityksen!
Ettet vain jäisi paitsi kalastajakaupungin fiiliksestä, älä unohda tutustua satama-alueeseen! Satama on vanhankaupungin vieressä ja tunnelmallisin paikkka syödä. Turkkilainen kalavoileipä on ehdoton valinta, jos sinulla on pikkunälkä; niitä myydään laivassa satama-altaan raunioiden puoleisessa päässä. Siden parhaat baarit ja ravintolat reunustavat satama-allasta. Siden satamasta voit helposti ostaa veneretken-valikoimissa on kaikkea laidasta laitaan-rentoutumista ja auringonottoa tai jopa kalastamista
Mikäli haluat saada kaiken irti vierailulta Vanhassakaupungissa ja satamassa, ei kannata lähteä liikenteeseen keskikesällä päiväaikaan-nauti päivästäsi vanhankaupungin yhteydessä olevalla rannalla ja kiertele kaupunkia sitten, kun aurinko on hieman laskemassa. Myös aikaiset aamukävelyt ovat muka tapa aloittaa lomapäivä.
 
Rauniot Rooman valtakunnan ajoilta
Rooman ja Bysantin aikakausien jäänteiden joukossa ovat kaupungin mieleenpainuvat muurit ja portti, basilika (kirkko varhaiskristilliseltä ajalta), agora (tori, täällä myytiin myös orjia Siden kukoistuskauden aikaan), agorakylpylä (nykyään museo), piispanpalatsi, riemukaari, Vespasianuksen suihkulähde (rakennettiin keisari Vespaniuksen vierailu varten 78-80 aaj.), Nymphaeumin monumentaalinen suihkulähde (rakennettu samaan aikaan akvaduktin kanssa Rooman valtakunnan aikoihin ja toiminut osana vedenjakelua), muinainen teatteri (hyvin säilynyt amfiteatteri, jossa oli 17 000 katsomopaikkaa. Käytettiin gladiaattori- ja eläintaisteluihin).

Siden museo
Jos olet kiinnostunut Siden historiasta ja siellä kukoistaneista kulttuureista, on Siden arkeologinen museo käymisen arvoinen kohde. Museo on rakennettu kunnostettuun antiikin aikaiseen kylpylään. Museon näyttelyesineisiin kuuluu veistoksia, mosaiikkeja, keramiikkaa ja muita esineitä Rooman ja Bysantin aikakausilta sekä esineitä hellenistisen ja varhaiskristillisen kauden ajalta. Museon kokoelman kohokohtia ovat Apollon marmoripatsas, Rooman keisari Marcus Aureliuksen patsas ja joukko mosaiikkeja. Museoon on pieni sisäänpääsymaksu.

Apollon temppeli
Kun haluat loman parhaat kuvat, sinun on käytävä Siden kuvatuimmassa kohteessa, Apollon temppelin raunioilla. Temppeli rakennettiin 200-luvulla aaj. ja on omistettu Apollolle, auringon, musiikin, runouden, profetian ja lääketieteen jumalalle.

Aspendoksen amfiteatteri
Aspendos-teatteri on tunnettu erinomaisesta akustiikkastaan, ja sitä käytetään edelleen esityksissä, kuten Aspendosin kansainvälisellä ooppera- ja balettifestivaaleilla. Teatterissa on tilaa 15 000 hengelle, ja sen näyttämöalue on 96 metriä leveä ja 17 metriä syvä.Teatterin lisäksi Aspendosin vierailijat voivat nähdä myös muinaisten kaupunginmuurien jäännökset, roomalaiset akveduktit ja basilikan. Kaupunki tunnettiin myös muinaisessa maailmassa erittäin arvostetuista tekstiilien, erityisesti silkin, tuotannosta. Teatteri sijaitsee n. 35km Sidestä.

Manavgatin vesiputous ja Manavgat-joki
Manavgat-vesiputoukset sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta pohjoiseen, ja saavat vetensä Manavgat-joesta. Putoukset eivät ole erityisen korkeita, mutta ne ovat leveitä n. 40m leveitä. Vesi laskeutuu portaita ja altaita alas ennen kuin se virtaa alavirtaan.
Manavgat-joki, joka ruokkii vesiputouksia, virtaa noin 90 kilometriä Taurus-vuorten läpi ennen kuin se tyhjenee Välimereen. Joki on suosittu kalastus- ja veneretkikohde. Joella elää myös useita lintulajeja, mukaan lukien kuningaskalastajat, haikarat ja kotkat, joten se on loistava paikka lintubongailuun.
Retket Side
 
Tietoa Sidestä
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsinki-Antalya on noin 4 tuntia.
Kuljetus: Kuljetus Antalyan lentokentältä Siden ensimmäiseen hotelliin kestää noin tunnin (Antalya lentokenttä-Side n. 70km). Kuljetus tapahtuu Mixx Travel -henkilöstön tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen lentokentällä.
Aikaero: Suomen aika + 1 tunti (talviaika) Suomen aika +/-0 (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.
Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
Väkiluku: Sidessä asuu noin 15 000 asukasta.
Ravintolahinnat: 2 ruokalajin illallisen keskihinta on noin 20€ per henkilö. Olut maksaa noin 4€.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: Sidessä on kaksi rantaa; länsiranta on matala ja hienohiekkainen,itäranta on karkeampaa hiekkaa ja aallot ovat toisinaan korkeita. Aurinkotuoleja ja-varjoja on saatavana maksua vastaan.
Yöelämä: Laaja valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa on hyvää ruokaa edullisesti. Keskustassa diskoja. Ostosmahdollisuuksia lähellä hotelleja ja Siden keskustassa, josta voit ostaa vaatteita ja kenkiä, matkamuistoja, turkkilaisia mattoja, nahkatuotteita, kultaa ja paljon muuta.
Aktiviteetit: Vesiurheilu, sukellus, koskenlasku, tennis, jalkapallo jne
Raha: Rahaa voi vaihtaa pankeissa, posteissa, yksityisissä rahanvaihtopisteissä sekä hotellien vastaanotoissa.  Luottokortit maksuvälineinä hyväksytään rajoitetusti.
 
Juhlapäivät 2024
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 28.-29. lokakuuta.
 
Ramadan: 11.3.24 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 10.4.24. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 10.-12.4.24. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 16.-19.6.2024 
 
Sää:
TammiHelmiMaalisHuhtiToukoKesä
16°c14°c16°c22°c25°c28°c
Heinä EloSyysLokaMarrasJoulu
33°c33°c29°c26°c22°c18°c