• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

 

Opas kauneus- ja hemmotteluhoitoihin Turkissa


Kun haluat hemmotella itseäsi Turkin lomalla, mahdollisuudet ovat monet-löydät kaikkea kampaamokäynneistä, kynsien- ja ripsien laitosta hamamiin-ikivanha turkkilainen perinne. Saatat ihmetellä, mikä on hamam on ja kuinka paljon se maksaa? Tai paljonko kampaajalla käynti maksaa? Juuri siitä haluamme sinulle kertoa!

Turkkilainen hamam – Elämys sekä ruumiille että sielulle


Hamam on vuosisatoja vanha perinne, jonka juuret ovat turkkilaisessa kulttuurissa. Ennen vanhaan sillä oli suuri rooli jokapäiväisessä elämässä-sekä sosiaalisena kokoontumispaikkana, että myös paikkana, jonne tultiin kylpemään,kun kotona ei ollut juoksevaa vettä.

Vierailu hamamissa on täydellinen aloitus lomalle. Kuolleet ihosolut ja epäpuhdas iho kuoriutuvat pois, ihosi jää silkkisen sileäksi ja rusketus kestää paljon pidempään. On olemassa erilaisia hamam-hoitoja - sekä yksinkertaisia että ylellisiä -mutta suurin osa hamameista tarjoaa perinteisen hamam-käsittelyn sisältäen vartalon kuorinnan, saippuahieronnan ja öljyhieronnan.

Hamamkäynti alkaa yleensä saunassa tai höyrysaunassa, jonka jälkeen jatketaan itse hamamiin. Täällä sinut lasketaan  lämmitetylle marmorilaatalle, jossa sinut hangataan päästä varpaisiin erityisellä hamam-käsineellä. Oliivisaippua vaahdotetaan ja sinua hierotaan hellästi vaahdossa-ihostasi tulee sileä ja pehmeä. Pieni lepohetki ennen öljyhierontaa – ihana, rentouttava hoito. Nyt olet rentoutunut ja valmis aloittamaan lomasi. Muista käyttää aurinkovoidetta, sillä ihosi on erityisen herkkä hoidon jälkeen.Kuinka paljon hamamvierailu maksaa?


Hoito kestää n. 2 tuntia, mutta kuten aiemmin mainittiin, voit valita niin yksinkertaisia kuin ylellisempiäkin hoitoja ja hinta saattaa siksi vaihdella. Jos valitset luksusversion, hoito päättyy ihanaan hierontaan. Hoidot noin 34 € ja enemmän riippuen valitsemastasi hoidosta. Muista ottaa uima-asut mukaan.

Hieronnat


Turkissa on tarjolla myös laaja valikoima erilaisia hierontoja. Suosituimpia ovat kuumakivihieronta, vyöhyketerapiahieronta/vyöhyketerapia ja tietysti myös täysin klassinen hieronta.

Kuumakivihieronta on hellävarainen ja erittäin rentouttava hierontamuoto, jossa kuumia laavakiviä laitetaan kehon kipeisiin tai rasittuneisiin kohtiin verenkierron lisäämiseksi ja stressin vähentämiseksi. Usein käytetään myös tuoksuvaa öljyä optimaaliseen rentoutumiseen. Terapeutti hieroo hellästi kivillä niitä kehon paikkoja, jotka vaativat hieman lisähuomiota ja -hoitoa. Useimmat ihmiset tuntevat itsensä uudestisyntyneiksi kuumakivihoidon jälkeen!

Zoneterapia tunnetaan skandinaviassa vyöhyketerapiana. Vyöhyketerapia perustuu niiden refleksialueiden hierontaan, joihin kehon epätasapaino kerääntyy. Jos keho - tai ehkä vain osa kehosta - on ylikuormitettu, sinulla on kipua refleksialueilla, jotka ovat useimmiten jalkojen alla, mutta voivat olla myös käsissä, korvissa, polvissa tai jaloissa. Näitä pisteitä hieromalla verenkierto lisääntyy ja kehon epätasapaino katoaa.

Klassinen hieronta on juuri sitä, mitä arvelet sen olevan - klassinen kokovartalohieronta öljyllä, joka rentouttaa vartaloa ja lievittää jännityksiä ja rentouttaa kipeitä lihaksia ja niveliä. Hinta riippuu tietysti valitsemastasi hoidosta, mutta tavallinen klassinen hieronta maksaa noin 30-35 €.Paljon maksaa käynti kampaajalla ?


Jos hiuksiasi pitää hieman piristää, niin siihen on myös runsaasti mahdollisuuksia. Tavallinen hiustenleikkaus maksaa tyypillisesti noin 30-35 €, värjäys saman ja parranajo noin 20-25 €. Useimmat turkkilaiset kampaajat osaavat paljon muutakin kuin vain hiusten leikkaamisen ja värjäyksen. He tarjoavat usein ripsien ja kulmakarvojen värjäystä sekä kulmakarvojen siistimistä langalla, noin 25 €. Ripsipidennykset ovat myös tulleet suosituiksi Turkissa viime vuosina, ja niitä tarjotaan useimmissa kampaamoissa ja kynsisalongeissa. Hinta on noin 35 €. Jos uskaltaudut paikallisten suosimiin kampaamoihin, on hinta yleensä edullisempi.

 

Kynsisalongit


Kynsien tekeminen on erittäin suosittua ja sitä tarjotaan monissa paikoissa. Hinta riippuu tietysti siitä, mitä haluat teetättää. Tavallinen manikyyri sis. kynsilakka/geelilakka maksaa noin 17 €, kun taas - jos haluat geeli- tai akryylikynnet, on hinta noin 35 €. Akryyli on paljon vahvempaa kuin geeli, ja se on helppo tapa saada pitkät kynnet nopeasti.

Lyhyesti: Jos haluat hemmotella itseäsi lomasi aikana, Turkki on täydellinen valinta. On monia vaihtoehtoja itsehemmotteluun erittäin hyvillä hinnoilla. Monet tarjoavat myös hyvän alennuksen, jos valitset useita eri hoitoja samassa paikassa.

Ota rohkeasti yhteyttä oppaisiimme kohteessa saadaksesi neuvoja ja apua ajanvarauksessa liikekumppaneidemme kanssa.