• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

 
Kreetalla voit nauttia auringosta ympäri vuoden. Kreeta on suuri saari; lännessä sijaitsevasta Kissamosista Vai-rantaan idässä on vain noin 325 km. Suurin osa turisteista jää joko Hanian viehättävään rannikkokaupunkiin lännessä (Platanias, Agia Marina, Gerani ja muut) tai Heraklioniin hieman kauempana idässä, pohjoisrannikkoa pitkin. Aivan Kreetan itäpuolella on suhteellisen uusi lomakohde Sitia. Koko Kreetan alueelta löydät kauniita, hyvin hoidettuja rantoja, mukavia lomakaupunkeja, hyvää kreikkalaista gastronomiaa ja paljon hotelleja kaikissa hintaluokissa. Kreetalla lomaillessasi muista myös käydä katsomassa Knossosia - muinaista pronssikauden palatsia.

 

Rannat ja vesipuistot
Kreetalla on monia erinomaisia rantoja. Hanian länsipuolella ovat hyvin hoidetut rannat ja Heraklionista itään on myös upeita rantoja. Kreetan suosituin ranta on nimeltään Elafonissi ja on lyhyen ajomatkan päässä kohteista Länsi-Kreetalla. Rantaa kutsutaan Kreetan vastaukseksi Malediiveille! Aivan etelässä, Kreetan itäpuolella, on pieni Makrigialosin kaupunki. Täältä löydät joitakin parhaimmista rannoista saaren tällä puolella. Vai on Euroopan ainoa ranta, jolla on luonnollisia palmuja.


Ostokset
Kreetalla ostosmahdollisuudet ovat suurelta osin samat kuin muillakin Kreikan saarilla. Tuliaisiksi suosittelemme paikallista hunajaa, viiniä tai herkullista oliiviöljyä.


Ravintolat ja viihde

Kaikissa hotelleissa on ravintoloita ja useimmissa on puoli- tai täysihoito. All Inclusive -konsepti ei ole yhtä laajalle levinnyt Kreetalla, lukuun ottamatta joitain suuria lomakeskushotelleja. Suurimmissa lomakaupungeissa ja Hanian kaupungissa on diskoja ja yökerhoja.

 

Tietoa Kreetasta:
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsingistä: 4 tuntia
Lentokenttäkuljetus: Hanian lentokentältä odottaa noin 40 minuutin ajomatka suosituimpiin lomakohteisiin Hanian kaupungin länsipuolella (Hania lentokenttä-Hania n. 14km-Rethymno n.70km)
Aikaero: 0 tunti
Puhelut: +30 ja kreikkalainen puhelinnumero. Jos haluat soittaa Suomeen, +358 ja puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).
Rokotukset: Rokotuksia ei vaadita. Tarvittaessa ota yhteyttä lääkäriisi.
Asukkaat: Kreetalla on noin 650 000 vakituista asukasta. Hanian kaupungissa on noin 150 000 asukasta. Kesällä, sisältäen turistit, Kreetalla on jopa miljoona ihmistä.
Hintataso: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 23€ / henkilö. Olut maksaa noin 3.5€, savukkeet n. 5€.
Rannat: Suurimmalla osalla hotelleista on oma ranta. Yleiset rannat ovat hyvätasoisia.
Yöelämä: Diskot, klubit ja baarit suurimmissa lomakaupungeissa.
Aktiviteetit: Ranta-aktiviteetit, vesiurheilu, sukellus, snorklaus, tennis, jalkapallo, vaellus.
Raha: Kreetan valuutta on Euro. Luottokorttimaksu hyväksytään useimmissa kaupoissa ja kaikissa hotelleissa, kun taas pankkiautomaatit (ATM) hyväksyvät yleisimpiä kortteja.

Juhlapäivät 2024

Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta

Loppiainen: 6. tammikuuta
Kansallispäivä: 25. maaliskuuta
Pitkäperjantai: 3.toukokuuta
Pääsiäinen: 5-6. toukokuuta
Vappu: 1. toukokuuta
Helluntai: 23. kesäkuuta
Siunatun Neitsyt Marian taivaaseen astumispäivä: 15. elokuuta
‘’Ei-päivä’’ 28: lokakuuta
Joulu: 25.-26 joulukuuta

Sää:


Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c