• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

 
 Protaras, joka tunnetaan myös nimellä Fig Tree Bay, on rauhallinen ja miellyttävä lomakeskus Kyproksen itärannikolla. Täällä on joitain Kyproksen parhaista rannoista-hiekka on hienoa ja vesi kristallinkirkasta. Pitkät hiekkarannat, rauhallinen ympäristö ja hyvät ravintolat tekevät Protaraksesta lapsiperheiden ja rauhallista lomaa etsivien pariskuntien suosikin. Niille, jotka haluavat hieman enemmän vauhtia lomalla, vilkas Ayia Napan lomakaupunki on vain 12 km. päässä.

Rannat
Koko rannikko koostuu useista ihanista, matalista rannoista ja lahdista. Suosituin ranta, Protaras Beach, on saanut sinisen lipun kristallinkirkkaasta ja puhtaasta vedestään. Ranta sijaitsee keskeisellä paikalla ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Monien mielestä Fig Tree Bayn ranta on kuitenkin paras. Ranta on matala ja sijaitsee suojaisessa lahdessa, joten aallot ovat harvoin erityisen korkeita, mikä tekee siitä ihanteellisen lapsiperheille. Hyödynnä tilaisuus snorklata kristallinkirkkaissa vesissä tai ui pienelle saarelle, joka on uimaetäisyydellä rannasta. Huomaa, että joillakin rannoilla on teräviä kiviä ja merisiilejä.

Ostokset
Protaraksessa on monia kauppoja, jotka myyvät kenkiä, vaatteita ja koruja. Jos haluat suuremman valikoiman, suosittelemme matkaa Nikosiaan tai Larnakaan, josta löydät viihtyisiä ostoskatuja ja suurempia ostoskeskuksia. Huomaa, että jotkut kaupat ovat kiinni päivän kuumimpaan aikaan..

Ravintolat ja viihde
Protaraksessa on laaja valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita. Pääkadun varrella on monia ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä kyproslaisia- että kansainvälisiä aterioita. Kokeile kyproslaista mezeä tai ruokaile kalaravintolassa tähtien alla. Magic Dancing Watersia voit katsella veden tanssia musiikin tahtiin samalla kun syöt mukavan illallisen tai nautit kylmän juoman. Protaraksessa voit myös vierailla Ocean Aquarium Parkissa, josta löytyy akvaario, jossa on yli 1000 eri lajia meren asukkaita.

Tietoa Protaraksesta

Lentoaika: arvioitu lentoaika Helsinki-Kypros on noin 3.5 tuntia.

Kuljetus: noin 1 h. Larnacan lentokentältä ensimmäiseen hotelliin.

Aikaero: sama aika kuin Suomessa.

Maakoodi: Valitse +357 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)

Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).

Väkiluku: Protaraksessa asuu noin 1000 asukasta.

Ravintolahinnat : Kahden ruokalajin illallinen noin 20 €/hlö, olut noin 4 €.

Hintataso: 1 litra vettä noin 0,7 €, ranskanleipä noin 1.4 €, sipsit 200 grammaa noin 0.8 €.

Rannat: Protaras/Fig Tree Bayn koko rannikko koostuu useista ihanista, matalista rannoista ja poukamista. Tunnetuimmat ja suosituimmat ovat Protaras Beach ja Fig Tree Bay.

Yöelämä: Protaraksen pääkatu tarjoaa laajan valikoiman hyviä ravintoloita, viihtyisiä tavernoja ja baareja. Täältä löytyy myös muutamia yökerhoja, mutta jos haluat juhlia aamuun asti, Ayia Napa on 12 km.päässä.

Aktiviteetit: Vesiurheilu, sukellus, snorklau ja patikointi.

Raha: Luottokortit toimivat hyvin lähes kaikkialla. Pankkiautomaatteja ja pankkeja on saatavilla, mutta säilytä taskussasi käteistä bussilippuja, takseja ja pieniä ostoksia varten. Valuutta Kyproksen eteläosassa on euro.

Hyvä tietää: Kyproksella on käytettävä adapteria virtapistokkeille.

Juhlapäivät 2023

Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta
Loppiainen: 6. tammikuuta
Kansallispäivä: 25. maaliskuuta
Pitkäperjantai: 14. huhtikuuta
Pääsiäinen: 16.-17.6. huhtikuuta
Vappu: 1. toukokuuta
Helluntai: 4.-5. kesäkuuta
Siunatun Neitsyt Marian taivaaseen astumispäivä: 15. elokuuta
‘’Ei-päivä’’ 28: lokakuuta
Joulu: 25.-26 joulukuuta

Sää
Tammi    Helmi    Maalis    Huhti    Touko    Kesä
14°c    15°c    16°c    18°c    21°c    24°c
Heinå    Elo    Syys    Loka    Marras    Joulu
27°c    28°c    26°c    22°c    18°c    15°c