• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208


Costa Blanca-Valkoinen rannikko-on ihana koko perheen lomakohde kirkkaan meren, valkoisten hiekkarantojen ja mahtavan ilmastonsa vuoksi. Kesä on Costa Blancan kuivin ja aurinkoisin vuodenaika. Keskilämpötila on noin 28 astetta, ja sademäärä hyvin vähäinen. Aurinko paistaa keskimäärin yli 10 tuntia päivässä. Talven keskilämpötila kipuaa kahteentoista asteeseen ja aurinkoa riittää noin 6 tuntia päivässä. Rannikko on noin 200km pitkä, ulottuen pohjoisessa Dénian kaupungista etelään Pilar de la Horadadaan. Alueella on lukuisia upeita hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uimisesta. Lisäksi Välimeren kirkkaat vedet tarjoavat ihanteelliset puitteet erilaisille vesiurheilulajeille, kuten purjelautailu, vesihiihto, snorklaus ja sukellus.


Costa Blancalta löytyy lukuisia lumoavia vanhoja kyliä ja kaupunkeja, jotka avaavat ikkunan alueen rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan. Esimerkiksi Guadalest, noin 50 kilometrin päässä Alicanten kaupungista pohjoiseen, tarjoaa matkailijoille 1100-luvulta peräisin olevan linnoituksen, joka kohoaa kallion laella tarjoten upeat näkymät yli laakson ja järven. Muita mielenkiintoisia retkikohteita ovat esimerkiksi Villajoyosa, noin 30 kilometriä Alicanten kaupungista koilliseen, tunnettu suklaastaan ja värikkäistä taloistaan, sekä Jalón, noin 75 kilometriä Alicantesta pohjoiseen, joka tunnetaan laajalti viinitarhoistaan ja viinitehtaistaan.


Voit nauttia upeista maisemista ja luontokokemuksista retkillä Sierra Heladalle tai Montgón vuorelle. Veneretkien ystäville suosittelemme vierailua Tabarcan saarelle, Espanjan pienimmälle pysyvästi asutulle saarelle, joka sijaitsee Alicanten rannikon edustalla. Tabarcan saarelle pääsee helposti laivalla useista lähtösatamista, kuten Torreviejasta, Alicantesta ja Santa Polasta.


Suurimmissa kaupungeissa  kuten Alicante ja Benidorm on molemmissa viihtyisä vanhakaupunki perinteisine taloineen ja kapeine kujineen, ja historiasta kiinnostuneille löytyy paljon ihmeteltävää-Santa Bárbara linnoitus kohoaa Benacantil-vuorelle ja tarjoaa upeat näkymät Alicanten kaupunkiin ja Välimerelle. Linnoituksen alueella on myös historiallisia näyttelyitä ja nähtävyyksiä. Toinen vaikuttava historiallinen nähtävyys Alicantessa on 1662 valmistunut Co-catedral de San Nicolás de Bari-kaunis barokkityylinen katedraali, joka on omistettu pyhälle Nikolaukselle.


Benidormissa voi puolestaan ihastella Benidormin linnan raunioita- Castell de Benidorm. Rauniot ovat yksi kaupungin vanhimmista rakenteista ja peräisin maurien ajalta, ja sitä on käytetty puolustuksellisiin tarkoituksiin vuosisatojen ajan. Se oli osa alueen linnoitusjärjestelmää, joka rakennettiin suojelemaan aluetta vihollisen hyökkäyksiltä. Linna on kokenut useita muutoksia ja remontteja historian saatossa.Vaikka suurin osa linnasta on raunioina, sen sijainti kukkulalla tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja Välimeren.


Näihin ja moniin muihin kohteisiin on helppo tutustua vuokraamalla auto tai polkupyörä. Paikallisbussit tarjoavat myös edullisen ja kätevän vaihtoehdon liikkumiseen.


Costa Blanca on myös ihanteellinen lomakohde lapsiperheille, sillä alueelta löytyy paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä kaikenikäisille lapsille. Teemapuistot kuten Terra Mítica, Mundomar ja Aqualandia ovat täynnä hauskoja laitteita ja esityksiä. Terra Mítica sijaitsee Benidormissa ja jakautuu viiteen teema-alueeseen, kun taas Mundomar, joka on Aqualandian sisarpuisto, esittelee erilaisia nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita. Aqualandia tarjoaa vesiliukumäkiä, laitteita ja muita vesiseikkailuja.

 

Rannat

Costa Blancan rannat ovat tunnettuja kauneudestaan ja monipuolisuudestaan. Alueella on lukuisia hiekkarantoja ja pieniä poukamia, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Rannat ovat suurimmiltaosin hiekkarantoja, joten ne soveltuvat auringonottoon, uimiseen ja hiekkakakkujen tekoon. Useimmilla rannoilla on hyvät palvelut, kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausta, rantabaareja ja ravintoloita sekä erilaisia ​​vesiurheilumahdollisuuksia. Rannat ovat perheystävällisiä, sillä niillä on yleensä uimavalvontaa kesäkuukausina. Myös liikuntarajoitteiset on otettu huomioon-monet rannoista on suunniteltu ja varusteltu helpottamaan pääsyä liikuntarajoitteisille, ja tarjolla on esteettömiä reittejä, inva-WC:tä ja muita palveluita. Nämä neljä upeaa rantaa kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelet lomaa Costa Blancalla:


Playa del Postiguet on yksi Alicanten kaupungin tunnetuimmista ja suosituimmista rannoista. Se sijaitsee Alicanten keskustassa, lähellä satamaa ja Castillo de Santa Barbaraa, tarjoten upeat näkymät linnalle ja Välimerelle. Ranta koostuu hienosta kullankeltaisesta hiekasta ja kirkkaasta, turkoosista vedestä. Täällä on monia aktiviteetteja, kuten beachvolleyta ja vesihiihtoa, sekä lasten leikkipaikka, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen perheille. Löydät myös vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja, suihkuja, wc-tiloja, rantabaareja ja ravintoloita, jotka tarjoavat virvokkeita ja paikallisia herkkuja.


Playa de San Juan sijaitsee Alicanten kaupungin pohjoispuolella. Tämä ranta on yksi Espanjan pisimmistä hiekkarannoista, ulottuen noin 7 kilometrin matkan. Playa de San Juan tarjoaa upeat puitteet auringonpalvontaan ja uimiseen sen hienon, kultaisen hiekan ja turkoosin veden ansiosta. Ranta on hyvin hoidettu ja siellä on useita palveluita, kuten vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja, suihkuja, wc-tiloja ja rantabaareja.


Playa de Levante, Benidormin kaupungin itäpuolella ja tarjoaa upeat puitteet auringonottoon ja uimiseen. Ranta on kultainen hiekkaranta koko perheelle, mutta myös erittäin suosittu vesiurheilun harrastajien keskuudessa, ja siellä on mahdollista kokeilla esimerkiksi vesiskootteria, purjelautailua ja banaaniveneajeluita. Playa de Levantella on runsaasti palveluita, kuten vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja, suihkuja, wc-tiloja, rantabaareja ja ravintoloita, jotka tarjoavat virvokkeita ja paikallisia herkkuja.


Playa de Poniente on toinen suosittu ranta Benidormissa, sijaiten kaupungin länsipuolella. Tämä ranta on noin 3 kilometriä pitkä ja hieman leveämpi kuin sen vastapuoli, Playa de Levante. Ponienten ranta tarjoaa samoin hienoa, kullankeltaista hiekkaa ja kirkasta, turkoosia vettä. Se on hieman rauhallisempi ja vähemmän vilkas verrattuna Levanten rantaan, mikä tekee siitä erityisen suosittun perheiden keskuudessa ja niille, jotka etsivät rentoutumista. Rannalla on useita palveluita, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavaksi, suihkuja, wc-tiloja ja rantabaareja, joista voi ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.


 

Ostokset

Costa Blanca tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet, ja alueella on useita paikkoja, joissa voit tehdä ostoksia ja löytää paikallisia tuotteita sekä kansainvälisiä brändejä. Tässä muutamia suosittuja ostosalueita Costa Blancalla:


Avenida Maisonnave on yksi Alicanten tärkeimmistä kauppakaduista, joka tarjoaa laajan valikoiman vaate- ja kenkäkauppoja, tavarataloja ja kansainvälisiä brändejä. Alicanten keskustasta löydät El Corte Inglés:in Espanjan suurimman tavarataloketjun, joka tarjoaa laajan valikoiman vaatteita, kosmetiikkaa, kodintarvikkeita ja elektroniikkaa.  Myös Bulevard Plaza sijaitsee Alicanten keskustassa-täältä löytyy kaikkea vaate- ja kenkäkaupoista, ravintoloihin ja elokuvateattereihin.


Mercado Centralissa-historiallinen kauppahalli-voit tutustua tuoreisiin hedelmiin ja vihanneksiin, ja jos haluat valmistaa aterioita itse, voit ostaa lihaa, kalaa ja muita paikallisia herkkuja.


Benidormin kaupunki tunnetaan vilkkaasta ostosalueestaan, erityisesti Avenida Martinez Alejo -kadusta, joka on täynnä putiikkeja, vaatekauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Avenida del Mediterraneo on toinen tärkeä ostoskatu, jolla on laaja valikoima kauppoja ja ostoskeskuksia. Täältä löydät tunnettuja vaate- ja kenkäkauppoja sekä elektroniikkaliikkeitä. Jos haluat markkinoille, vieraile Mercadillo Market:illa-täällä on valtava valikoima paikallisia tuotteita, vaatteita, asusteita ja paljon muuta.


Kun mietit tuliaisia, suosittelemme herkullisia paikallisia tuotteita kuten oliiviöljyä, viiniä, hunajaa, oliiveja ja juustoja. Näitä voit ostaa paikallisilta markkinoilta. Alueella on monia kädentaitajia, jotka valmistavat perinteisiä käsitöitä, kuten keramiikkaa, kudontatöitä, koruja ja nahkatuotteita. Näitä voi löytää paikallisista putiikeista ja markkinoilta. Costa Blancalla valmistetaan monia luonnonmukaisia kosmetiikkatuotteita, kuten saippuoita, voiteita ja öljyjä, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista, kuten oliiveista ja laventelista-kätevä tuliainen, joka ei vie paljon tilaa laukussa.


Ravintolat ja viihde

Mitä olisikaan loma Costa Blancalla ilman paikallisia herkkuja paellaa ja tapaksia? Paella on yksi Espanjan tunnetuimmista ruoista, ja sitä voi löytää lähes jokaisesta ravintolasta Costa Blancalla. Tyypillisesti se sisältää riisiä, mereneläviä kuten katkarapuja, simpukoita ja mustekalaa, sekä joskus myös kanan- tai lihanpaloja. Tapakset ovat espanjalaiset pikkupurtavat, joita tarjoillaan usein baareissa ja ravintoloissa. Näihin voi kuulua esimerkiksi oliiveja, juustoja, kinkkua, mereneläviä ja muita herkkuja. Kesän kuumimpana aikana maistuu varmasti gazpacho-kylmä keitto, joka on tehty tomaateista, paprikoista, kurkusta, leivästä, valkosipulista ja oliiviöljystä.


Näihin, ja muihin maistuviin herkkuihin, voit esimerkiksi tutustua Restaurante Casa Toni:ssa Benidormissa-ravintola tarjoilee perinteisiä espanjalaisia ruokia, kuten paellaa ja mereneläviä tai Alicanten satamassa ravintola Restaurante El Puerto:ssa.


Costa Blancan viihdetarjonta on monipuolista, ja kattaa kaiken perinteisestä espanjalaisesta kulttuurista moderniin yöelämään. Alueen ravintoloissa ja baareissa voi nauttia herkullisista paikallisista aterioista ja juomista sekä live-musiikista ja viihdeohjelmista. Monissa rantakaupungeissa, kuten Benidormissa, Alicante ja Torrevieja, on vilkas yöelämä, joka jatkuu pitkälle aamuun. Esimerkiksi KU Benidorm on yksi Benidormin suosituimmista yökerhoista, joka tarjoaa laajan valikoiman musiikkityylejä ja viihdettä sekä ulkoalueen uima-altaineen. Toinen hyvä vaihtoehto yöelämän ystäville on KM Playa, rannalla sijaitseva yökerho, joka tarjoaa viihdettä aamuyöhön asti ja jossa esiintyy usein live-DJ:tä. 


Jos lomailet lähempänä Alicantea ja haluat tanssia aamuun asti, on Kharma yksi Alicanten suosituimmista yökerhoista, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.Marmarela-trendikäs yökerho Alicanten rannalla on myös vaihtoehto, joka tarjoaa upeita näkymiä sekä laadukasta musiikkia ja viihdettä. Koko perheen viihdettä löytyy festivaalien ja muiden kulttuuritapahtumien muodossa-Costa Blancalla järjestetään perinteisiä espanjalaisia ​​juhlia, kuten paikallisia pyhimysjuhlia, musiikkifestivaaleja, tanssiesityksiä ja teatteriesityksiä. Aktiivilomailijalle on monia mahdollisuuksia erilaisiin urheiluaktiviteetteihin, kuten golfiin, pyöräilyyn, patikointiin ja vesiurheiluun.

 

Tietoa Costa Blancasta:

Lentoaika: Arvioitu lentoaika Helsingistä: 4 tuntia
Välimatkat: Alicanten lentoasemalta: Albir 70km/49 min.-Alicante 15km/21 min.-Altea 72km/53 min.-Benidorm 66km/46 min.-Calp 77km/53 min.-Denia 104km/1 tunti 10 min.-La Manga 144km/1 tunti 30 min.-Torrevieja 44km/42 min.-Villajoyosa 50km/46 min. Huom., välimatkat ovat suuntaa-antavia, ja voivat vaihdella liikeenteen ja vuorokauden ajan mukaan.

Aikaero: -1 tunti
Puhelut: +34 ja espanjalainen puhelinnumero. Jos haluat soittaa Suomeen, +358 ja puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0).
Rokotukset: Rokotuksia ei vaadita. Tarvittaessa ota yhteyttä lääkäriisi.
Asukkaat: Costa Blancan väkiluku on yli 5 miljoonaa asukasta. Joitakin Costa Blancan tunnetuimpia ja suurimpia kaupunkeja ovat Alicante (350 000), Benidorm (71 000), Calpe (30 000), Cartagena (214 000) ja Elche (230 000).

Hintataso: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 23€ / henkilö. Olut maksaa noin 4.5€, savukkeet n. 5€-6.5€.
Rannat: Hyvätasoiset hiekkarannat.
Yöelämä: Diskot, klubit ja baarit suurimmissa lomakaupungeissa.
Aktiviteetit: Ranta-aktiviteetit, vesiurheilu, sukellus, snorklaus, tennis, jalkapallo, vaellus.
Raha: Espanjan valuutta on Euro. Luottokorttimaksu hyväksytään useimmissa kaupoissa ja kaikissa hotelleissa, kun taas pankkiautomaatit (ATM) hyväksyvät yleisimpiä kortteja.


Juhlapäivät 2024:

Uudenvuodenpäivä (Año Nuevo): 1. tammikuuta
Pitkäperjantai (Viernes Santo): 29. maaliskuuta
Vappu (Día del Trabajo): 1. toukokuuta
Marian taivaaseenastumisen päivä (Asuncion de la Virgen): 15. elokuuta
Espanjan kansallispäivä (Fiesta Nacional de España): 12. lokakuuta
Pyhäinpäivä (Día de Todos los Santos): 1. marraskuuta
Perustuslainpäivä (Día de la Constitución): 6. joulukuuta
Joulupäivä (Día de Navidad): 25. joulukuuta


Sää:

Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
13°c 14°c 16°c 18°c 21°c 24°c
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
27°c 27°c 25°c 23°c 18°c 15°c