• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208
 

Turkin länsirannikolla – missä Välimeri kohtaa Egeanmeren – sijaitsee viihtyisä lomakaupunki Marmaris. Useiden vuosien ajan kohde on ollut suosittu sen kilometripituisen, lapsiystävällisen rantansa, vilkkaan basaarialueen ja viehättävän venesatamansa vuoksi.

Marmarista kutsutaan myös nimellä ” Yeşil Marmaris” (vihreä Marmaris) – eikä ihme. Kaupunkia ympäröivät mäntyjen peittämät vuoret ja kaupungin katuja reunustavat hedelmäpuut ja eksoottiset kukat.
Marmaris oli alunperin pieni kalastajakaupunki, ja satamalla on edelleen suuri rooli jokapäiväisessä elämässä. Täällä kauniit puiset veneet ovat rivissä, valmiina seikkailuihin merellä. Sataman takana kallion huipulla on linna, joka toimii nykyään museona, jonne pääsee kävellen pieniä mutkaisia katuja pitkin.
Satama on suosittu kohtauspaikka iltaisin ja monet ravintolat ja kahvilat houkuttelevat syömään herkullisia aterioita. Sataman takana on baarikatu, jossa on runsaasti mahdollisuuksia tanssia varhaiseen aamuun saakka.
Pitkä rantakatu johtaa naapurikaupunkiin Içmeleriin saakka. Hotellit, ravintolat, kahvilat ja baarit reunustavat rantakatua-leppoisat kävelylenkit odottavat sinua, kun vierailet Marmariksessa.
Içmeler on noin seitsemän kilometrin päässä Marmariksesta ja täällä on alueen paras ranta. Täällä ilmapiiri on rennompi, mutta silti löytyy hyvä valikoima kauppoja, ravintoloita, viihtyisiä kahviloita ja pieniä baareja. Kun haluat vierailla Marmariksessa, hyppää paikallisbussiin tai kävele kaunista rantakatua pitkin.

Rannat
Marmariksen ranta ulottuu noin yhdeksän kilometriä keskustasta Içmeleriin. Täällä ei yleensä ole pohjavirtoja tai korkeita aaltoja ja vesi syvenee suhteellisen hitaasti. Rannan leveys vaihtelee ja koostuu hiekasta ja kivistä. Uutta hiekkaa lisätään rannalle joka vuosi, joten se voi muuttaa ulkonäköään vuodesta toiseen. Voit valita eri paikkojen välillä ja mennä nauttimaan päivästäsi rannalla. Aurinkotuolit ja -varjot ovat lisämaksullisia.
Içmelerin hiekkaranta on leveä ja matala, joka tekee siitä ihanteellisen lapsiperheille, jotka haluavat viettää päivänsä rannalla nauttien. Jos majoitut Marmariksessa, voit mennä paikallisbussilla, taksilla tai kävellen Içmeleriin.
Iztuzu-ranta, joka tunnetaan myös nimellä ”Turtle beach”, sijaitsee Marmariksen eteläpuolella, noin kuusi kilometriä Dalyanista. Viisi kilometriä pitkä hiekkaranta on yksi Turkin kauneimmista rannoista. Ranta on myös merikilpikonnien suojelualue, joten oleskelu on sallittua vain merkityillä alueilla. Matka Dalyaniin tapahtuu bussilla tai veneellä, pelkästään matka veneellä tuo jo yhden kokemuksen lomallesi lisää.
 
 
Tietoa Marmariksesta
Lentoaika: Arvioitu lentoaika Suomesta: 3 tuntia ja 30 minuuttia
Kuljetus: Dalamanin lentokentältä Marmariksen kaupunkiin on noin 110km. Kuljetus tapahtuu MixxTravelin henkilökunnan tai paikallisen edustajamme kanssa. Bussissa ei välttämättä ole opasta, jolloin annamme tarvittavan opastuksen kentällä.
Passi ja viisumi: Suomen kansalaiset eivä tarvitse viisumia Turkkiin.
Aikaero: Suomen aika +1 tunti(talviaika) Suomen aika (kesäaika). Erillinen kesä- ja talviaika ei ole Turkissa käytössä.
Maakoodi: Valitse +90 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)
Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).
Väkiluku: Marmariksessa on noin 95 849 asukasta.
Ravintolahinnat: Kahden ruokalajin illallisen keskimääräinen hinta on noin 20€ henkilöä kohti. Olut maksaa noin 4€.
Hintataso: Yleinen hintataso on noin 45% edullisempi Suomeen verrattuna, esim. vesipullo 0,50€, savukkeet 2,5€, olut noin 4€.
Rannat: hiekka- ja sorarantaa, paikoin kiviä.
Ostokset: Voit ostaa edullisesti paikallisia käsitöitä, hyvää paikallista hunajaa sekä kulta- ja nahkatavaroita. Joka torstai Marmariksessa on markkinat. Markkinoilla voit ostaa kaikkea hedelmistä ja vihanneksista matkamuistoihin. Keskiviikkoisin markkinat ovat Içmelerissä. Netsel Marinassa on hyvä valikoima eksklusiivisia kauppoja.
Yöelämä: Marmariksessa on laaja ja monipuolinen valikoima ravintoloita, kahviloita, baareja ja yökerhoja.
Harrastukset: Patikointi, vesiurheilu, sukellus jne.
Raha: Luottokorttimaksut hyväksytään kaikissa suuremmissa kaupoissa, supermarketeissa ja ravintoloissa. Pankkiautomaatit (ATM/Bankomat) hyväksyvät yleisimmät kortit. Jos haluat vaihtaa käteistä Turkin liiraan, on suositeltavaa käyttää valuutanvaihtopistettä tai PTT:tä (postitoimisto).

Juhlapäivät 2024
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta. 
Lastenpäivä: 23. huhtikuuta. 
Työntekijöidenpäivä (Vappu): 1. toukokuuta. 
Atatürkin muistopäivä ja nuorten urheilupäivä:19.5
Demoratian ja kansan päivä: 15.7
Voitonpäivä: 30. elokuuta.
Tasavallanpäivä: 28.-29. lokakuuta.
 
Ramadan: 11.3.24 alkaa muslimien pyhä kuukausi Ramadan, joka loppuu 10.4.24. Ramadan päättyy kolmen päivän Seker bayramiin (Sokerijuhla) 10.-12.4.24. Tänä aikana kaupat voivat olla suljettuina ja saatat huomata, että palvelutaso on normaalia alhaisempi. 
Kurban Bayram (Uhrijuhla): 16.-19.6.2024 
 
Sää:

Tammi

Helmi

Maalis

Huhti

Touko

Kesä

16°c

14°c

16°c

21°c

25°c

28°c

Heinä

Elo

Syys

Loka

Marras

Joulu

30°c

33°c

20°c

26°c

22°c

18°c