• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208

 
 Ayia Napassa on jokaiselle jotakin: lapsiystävällisiä rantoja, ostosmahdollisuuksia, viehättäviä ravintoloita ja laaja valikoima diskoja, yökerhoja ja baareja. Ayia Napa on parhaiten tunnettu kauniista rannoistaan ja vilkkaasta yöelämästään, mutta täällä on paljon muutakin nähtävää. Vieraile keskiaikaisessa luostarissa, Thalassan museossa tai kävele kauniissa Cape Grekon kansallispuistossa. Jos haluat kokea muita Kyproksen osia, Ayia Napa on täydellinen lähtökohta.

Rannat
Ayia Napassa on Välimeren ehdottomasti hienoimmat rannat. Nissi Beachillä kaikenikäiset auringonpalvojat kokoontuvat nauttimaan valkoisesta hiekasta ja turkoosista vedestä. Rantabaareissa soi musiikki ja mahdollisuudet vesiurheiluun ovat lukuisat. Suosittu Grecian Bay on useita kilometrejä pitkä ja lähimpänä keskustaa. Matalalla rannalla on valkoista hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Makronissos koostuu itse asiassa useista rannoista, jotka sijaitsevat jokaisessa lahdessa. Tämä ranta on hieman hiljaisempi ja sopii kaikille, jotka haluavat kokeilla sukellusta, snorklausta tai vesihiihtoa. Jos pidät nopeudesta ja jännityksestä, Waterworld-vesipuisto on aivan Ayia Napan ulkopuolella.

Ostokset
Kun haluat shoppailla,Ayia Napassa on runsaasti mahdollisuuksia ostaa kenkiä, vaatteita, koruja ja matkamuistoja. Suuremman valikoiman saamiseksi suosittelemme matkaa Nikosiaan tai Larnakaan, täältä löydät viihtyisiä ostoskatuja ja suurempia ostoskeskuksia. Paikallisessti tuotettu viini ja halloumi-juusto ovat suosittuja kotiinviemisiä.

Ravintolat ja viihde
Ayia Napassa on laaja valikoima ravintoloita, baareja ja diskoja. Keskustassa, Nissi Avenuella ja satamassa on monia ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä kyproslaista- että kansainvälistä ruokaa. Juhlimista rakastavat nuoret käyvät iltaisin ja öisin sataman baarikadulla tutustumassa moniin, pikkutunneille avoinna oleviin baareihin ja diskoihin. Kaikkien, jotka pitävät vaeltamisesta ja kauniista maisemista, kannattaa käydä Cape Grecossa.Täältä löytyy nähtävyyksiä kuten meriluolat, Ayioi Anargyroi-kappeli ja Rakkauden silta. Katso tarjoukset Ayia Napaan

Tietoa Ayia Napasta

Lentoaika: arvioitu lentoaika Helsinki-Kypros on noin 3.5 tuntia.

Kuljetus: Noin 45 min. Larnacan lentokentältä ensimmäiseen hotelliin.

Aikaero: Sama aika kuin Suomessa

Maakoodi: Valitse +357 ja puhelinnumero. Soittaaksesi Suomeen, valitse numero +358 ja sen jälkeen puhelinnumero (älä unohda poistaa puhelinnumeron ensimmäistä 0)

Rokotus: Ota yhteys lääkäriin tai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokseen (www.thl.fi).

Väkiluku: Ayia Napassa asuu noin 3000 asukasta.

Ravintolahinnat : Kahden ruokalajin illallinen noin 20 €/hlö, olut noin 4 €.

Hintataso: 1 litra vettä noin 0,7 €, ranskanleipä noin 1.4 €, sipsit 200 grammaa noin 0.8 €.

Rannat: Ayia Napassa on useita suosittuja rantoja, joissa on pehmeää hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Täällä on monia lapsiystävällisiä rantoja ja lukuisia vesiurheilumahdollisuuksia. Nissi Beach, Sandy Bay ja Makronissos ovat kolme suosittua rantaa.

Yöelämä: Laaja valikoima baareja, pubeja, diskoja ja yökerhoja.

Aktiviteetit: Vesiurheilu, sukellus, snorklau ja patikointi.

Raha: Luottokortit toimivat hyvin lähes kaikkialla. Pankkiautomaatteja ja pankkeja on saatavilla, mutta säilytä taskussasi käteistä bussilippuja, takseja ja pieniä ostoksia varten. Valuutta Kyproksen eteläosassa on euro.

Hyvä tietää: Kyproksella on käytettävä adapteria virtapistokkeille.

Juhlapäivät 2023
 
Uudenvuodenpäivä: 1. tammikuuta
Loppiainen: 6. tammikuuta
Kansallispäivä: 25. maaliskuuta
Pitkäperjantai: 14. huhtikuuta
Pääsiäinen: 16.-17.6. huhtikuuta
Vappu: 1. toukokuuta
Helluntai: 4.-5. kesäkuuta
Siunatun Neitsyt Marian taivaaseen astumispäivä: 15. elokuuta
’Ei-päivä’’ 28: lokakuuta
Joulu: 25.-26 joulukuuta

Sää

Tammi    Helmi    Maalis    Huhti    Touko    Kesä
14°c    15°c    16°c    18°c    21°c    24°c
Heinå    Elo    Syys    Loka    Marras    Joulu
27°c    28°c    26°c    22°c    18°c    15°c