• Minun matkani
 • Soitamme sinulle
  Nimi Sukunimi
  Puhelinnumero
  Sähköposti
  Päivämäärä
  Koska haluaisit meidän soittavan?
  Lähetä soittopyyntö
 • 09 4245 4208
 
Missä ovat Kreetan parhaat rannat?
Kreeta on erittäin suuri saari – melkein kuin oma maansa, lännestä itään on jopa yli 300 kilometriä! Kreetalla on satoja rantoja tai ainakin uintimahdollisuuksia, saarella meri ei tosiaan ole koskaan kaukana. Leppoisan ilmaston vuoksi tämä onkin mahtava kohde lomalle. Kreetalla kevät alkaa aikaisin ja vielä marraskuussa voi helposti olla yli 20 astetta lämmintä. Kun matkustat Mixx Travelin kanssa Kreetalle, yövyt todennäköisesti hotellissa tai loma-asunnossa Hanian länsipuolella. Tähän on listattu joitain Kreetan tunnetuimpia turistikohteita ja lomakohteita rannikolla-Gerani, Agia Marina, Platanias ja Agio Apostoli. Suurin osa rannoista on miellyttävän matalia, joten pienetkin lapset voivat nauttia hiekasta ja merivedestä. Vedessä on kuitenkin paikoin virtoja ja syventymiä, joten lasten on aina oltava aikuisen valvonnassa – osasivat he sitten uida tai ei. Löydä täydellinen hotelli Kreetalta täältä

Rannat Hanian kaupungin länsipuolella
Agia Marinan ranta tunnetaan vauhdikkaasta ilmapiiristään ja monista rantabaareistaan. Agia Marinassa on toimintaa aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan saakka, ja elämän äänet saattavat olla  melko kovia. Agia Marinan ranta on kuitenkin aivan loistava! Sama pätee viereiseen Platanias beachiin, jossa ilmapiiri on leppoisampi. Platanias beachin vieressä oleva ranta on nimeltään Gerani, josta löydät erinomaiset puitteet ja kaikki tarvitsemasi mukavuudet, kuten aurinkotuolit- ja varjot, mahdollisuuden ostaa ruokaa ja juomaa sekä erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia.
Agio Apostolin ranta on nimeltään Glaros, hieman pienempi ranta, joka on vain 800 metriä pitkä ja erittäin suosittu paikallisten keskuudessa viikonloppuisin. Agio Apostolin vieressä on Kalamaki-ranta. Me emme suosittele kyseistä rantaa, koska ranta on lähellä tietä eikä ole kovinkaan viihtyisä. Hanian lahti päättyy lännessä, josta löydät hienon Kolymbarin rannan. Kolymbarin ranta on enimmäkseen aikuisille, koska ranta koostuu kivistä. Ranta on kolme kilometriä pitkä ja rauhallinen ranta eikä täällä ole monia palveluja. Jatkaessasi vielä pidemmälle länteen, päädyt lopulta viihtyisään Kissamosin kaupunkiin. Kissamosista löydät myös rannan, joka muodostuu kivistä ja hiekasta. Rannan tunnetuin osa on nimeltään Mavro Molos.

Muut Länsi-Kreetan rannat
Yksi kuuluisimmista ja ehdottomasti ajomatkan arvoinen paikka on Balos, joka on sekä ranta- että laguuni. Voit mennä ensin bussilla Kissamokseen ja sitten veneellä tai venetaksilla Balokseen. Vesi on täällä aina hieman lämpöisempää, ja pieni Gramvousan saari suojaa laguunia voimakkailta tuulilta. Balos on kuin elokuvista! Kaukana Kreetan luoteiskulmassa on Falassarna-ranta-pitkä, rauhallinen ja kaunis ranta, josta näkee kauneimman auringonlaskun. Ranta on noin tunnin ajomatkan päässä Hanian kaupungista tai noin 45 minuuttia esimerkiksi Agia Marinasta.
Kreetan luultavasti kuuluisin ja kaunein ranta-alue on tietenkin maininnan arvoinen–Elafonissi. Hanian kaupungista tälle upealle rannalle on noin 65 kilometriä autolla, ja matka on kapeita ja mutkaisia teitä pitkin, mutta se kaikki on tämän rannan arvoista. Ranta on vaaleanpunainen ja koostuu osittain murskatuista simpukoista ja etanan kotiloista. Elafonissi on pieni saari, mutta sinne pääsee helposti kahlaamaan matalassa vedessä. Alueella voi myös snorklata ja sukeltaa.

Vielä enemmän rantoja Länsi-Kreetalla
Kreetan lounaisrannikolta, Moni Prevelin luostarin läheisyydestä löydät Preveli nimisen rannan-todellinen helmi rantojen joukossa. Täällä voit rentoutua ja nauttia rantaelämästä kauniissa ympäristössä, johon kuuluu pieniä vesiputouksia. Matalan läheltä löytyy kaksi erinomaista rantaa-Kommos beach ja Sarantari. Huomioithan, että osa rannasta on varattu nudisteille. Kreetan etelärannikolla ja noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Hanian kaupungista sijaitsee yksi Kreetan viehättävimmistä kaupungeista-Paleochora. Paleochorassa on kaksi hyvää rantaa-hiekkaranta ja kiviranta.
Mikäli tämäkään ei vielä riitä, voit testata joitakin läheisistä rannoista, kuten Gianiskari, Anidri, Krios tai Grameno. Tee päiväretki tänne Hanian rannikolta, et varmasti tule pettymään. Tunnelma on rento ja ehkä hieman paikallisempi kuin pohjoisessa Hanian rannikolla. Rannalla on suihkut, aurinkovarjot ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoli. Etelärannikolla on yksi Kreetan ”alkuperäisimmistä” rannoista ilman monia palveluita-Sougia. Lähistöllä on kuitenkin joitain rantasuihkuja ja kahviloita, jos nälkä yllättää. Katso laaja valikoima charter-matkoja Kreetalle täältä